Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

LRC - The authorized biography

Συμπληρωματικά στην χειμαρρώδη συνέντευξη του πραγματικού προπονητή του Θρύλου LRC, δημοσιεύουμε και ένα αφιέρωμα στη ζωή του προκειμένου να γνωρίσει το κοινό καλύτερα αυτή τη μεγάλη μορφή της μπάλας.
Ο LRC γεννήθηκε μες στη Φυλής, κοντά σε οίκο ανοχής τη δεκαετία του1970. Ολυμπιακός από γεννοφάσκια («όλα τα παιδιά γεννιούνται Ολυμπιακοί» είναι ένα από τα αποφθέγματα που του αποδίδονται), έλαβε την πραγματική ολυμπιακή παιδεία από τον Προφήτη Ηλία, ο οποίος τυγχάνει και αδελφός του. Μελετώντας σε βάθος τα έργα του Προφήτη Λιακόπουλου («Γιατί και πώς ζουν ανάμεσα μας: Ελοχίμ, Νεφελίμ, Ελ») κατάλαβε ότι το Πράσινο είναι το χρώμα του Κακού (και του Κάκου) και ότι ο τριγράμματος ΠΑΟ είναι ο Αρχαίος Εχθρός, Επιπροσθέτως, έδειξε από μικρός έφεση στην στρατηγική και την τακτική και μελέτησε τους θεωρητικούς του είδους Σουν Τσου (“know your enemy”) και Μάικλ Κορλεόνε (“keep your friends close and keep your enemies closer” μια φράση που αποδίδεται και στον Σουν Τσου αλλά στα κινέζικα δεν έχει την ίδια γοητεία) και στην τρυφερή ηλικία των 5 περίπου αποφάσισε να εφαρμόσει όλες τις παραπάνω διδαχές: έφυγε από το Δήμο Αθηναίων για το Χαλάνδρι (μια μετακίνηση που είναι πλέον γνωστή και ως «Έγειρα») όπου δήλωσε Βάζελος προκειμένου να μελετήσει τους λαγούς στο φυσικό τους περιβάλλον από κοντά και ανενόχλητος.
Προκειμένου η κάλυψη να είναι τέλεια, όλα τα στοιχεία του πρότερου Θρυλικού του βίου καταστράφηκαν και από την εποχή εκείνη σώζεται μόνο μια φωτογραφία του με τα ερυθρόλευκα, η οποία λατρεύεται από πολλούς πιστούς ως θαυματουργή και πάνε και της κρεμάνε από δίπλα διάφορα τάματα (χρυσά παπούτσια, μπλούζες με το ν.10, Κούπες Τσάμπιονς Λιγκ κλπ). Η φωτογραφία φυλάσσεται πλέον στο Βρετανικό Μουσείο (το Ερμιτάζ που λένε αν πάτε κατά εκεί, απλά μη ρωτήσετε για τον Τουταγχαμών όπως έκανε παλιά ο γράφοντας) αλλά ο Σάββας έχει ξεκινήσει μεγάλη εκστρατεία για να επιστραφεί και να μπει στο καινούριο μουσείο του Θρύλου. Την εκστρατεία στηρίζουν διάφορες προσωπικότητες όπως η Ειρήνη Μερκούρη.
Σε όλα αυτά τα χρόνια της εξορίας, ο LCR αναγκάστηκε να παρακολουθεί αμέτοχος τους Βάζελους να προσπαθούν να καταστρέψουν το Θρύλο, ρίχνοντας με χαλκευμένες κατηγορίες (από τα γνωστά ξένα κέντρα) τον παμμέγιστο Κοσκωτά όταν είδαν υπογεγραμμένα τα συμβόλαια του Κλίνσμαν, του Φούτρε και του Σαραβάκου. Για να ξεριζώσουν την Ολυμπιακοφροσύνη από τον τόπο, έφτασε ο Μούτσος να μοιράζει πρωταθλήματα σε μικρές ομάδες (ΑΕΛ, ΑΕΚ), μόνο και μόνο για να μειώσει το μέγεθος του Θρύλου. Ευτυχώς όμως, σε όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια η φλόγα του Θρύλου έμεινε ζωντανή χάρις στο κρυφό σκολειό που λειτουργούσε ο Πρόεδρος στο ΣΕΦ και στο οποίο μαζευόντουσαν οι πραγματικοί πιστοί του Θρύλου μελετώντας το 4-4-2 και ιστορία του γαύρου (πρόκριση με Σέλτικ, καριέρα Μιγκέλ Νικολάου κλπ) και με το πρόσχημα ότι παρακολουθούσαν μπάσκετ (αν είναι δυνατό τώρα, γαύροι άνθρωποι να παρακολουθούμε μπάσκετ…για να σοβαρευόμαστε λίγο). Ακόμα κι όταν τελείωσαν τα Πέτρινα, ο LRC, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η πραγματική του ταυτότητα και τα μεσσιανικά του σχέδια, δεν πανηγύρισε μπροστά στους άλλους, μόνο κλείστηκε στο δωμάτιο του και σούβλισε ένα αρνί μόνος του.
Παράλληλα με όλα αυτά ολοκλήρωσε και τους σπουδές του στους ακόλουθους κλάδους:
 Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές (σε Πανεπιστήμιο όπου φοίτησαν πολλά μέλη της ΕτΣ)
 Διεθνές και Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο
 Συνολική Ιατρική (τα άπαντα)
Για την καριέρα του δεν χρειάζεται να πούμε πολλά αφού τα εξηγεί και στη συνέντευξη. Αξίζει όμως να αναφερθούμε στην πρόσληψή του στο Θρύλο. Ο Πρόεδρος αφού είδε και αποείδε με τους ζήτουλες και τους ευρωλιγούρηδες, εμπιστεύτηκε την επιλογή προπονητή εν λευκώ στην Επιτροπή ΕτΣ. Η εν λόγω επιτροπή έλαβε τον απόρρητο φάκελο με τις 10 υποψηφιότητες από γνωστή εταιρία κονσάλταντς. Τις 9 υποψηφιότητες μπορείτε να τις δείτε σε προηγούμενο αμορτισέρ αυτού του μπλογκ. Ο φάκελος όμως περιείχε και μια δέκατη υποψηφιότητα με την ένδειξη “Top Secret - Eyes only” και για την οποία μπορούμε πλέον να αποκαλύψουμε πλέον ότι ήταν του LRC. Η επιτροπή τον ανέδειξε ομοφώνως, πλην ενός μέλους που ζήτησε και Αλέφαντο τεχνικό διευθυντή. Ο Πρόεδρος, ξέροντας ότι το μέλλον είναι σε σίγουρα χέρια, την έκανε για Αμερική και άφησε τον Χρυσικόπουλο να ψάχνει (και καλά, δήθεν τώρα…) προπονητή – σιγά μην άφηνε στην πραγματικότητα ο Πρόεδρος να βρει προπονητή ο Χρυσικόπουλος . Να βάλεις δηλαδή τώρα αυτόν που έχει κάνει οικονομικά, να ασχοληθεί με τη μπάλα…αν είναι ποτέ δυνατό…
Στην πραγματικότητα ο Χρυσικόπουλος ψάχνει για αχυράνθρωπο/ μεταφραστή Ισπανικών (για να μεταφέρει οδηγίες στους Αργεντίνους παιχταράδες και κυρίως τον Νούνιες) και για αυτό ακούγεται πολύ το όνομα του Βαλβίδε. Την ίδια στιγμή, ο LRC διαδίδει ότι δουλεύει για μια γερμανική λέει εταιρία, με σύστημα home office (δουλειά από το σπίτι, άκου τι λέει ο άνθρωπος) ενώ στην πραγματικότητα παρακολουθεί παιχτάκια στο Youtube και το Youporn και ετοιμάζεται του χρόνου να σηκώσει το Τσάμπιον Λιγκ και αυτός είναι και ο λόγος που το έχασε χθες η Τσέλσι, γιατί ντράπηκε ο Αμπράμοβιτς να το σηκώσει πριν τον Πρόεδρο, που τον έχει εικόνισμα, και είπε στον Τέρυ να γλιστρήσει και στον Αβραάμ να βάλει τον Γάλλο τον Ανελκά να βαρέσει το τελευταίο πέναλτι.

3 σχόλια:

Legend's Real Coach είπε...

Συνοπτικό, μεγαλοφυές και τόσο μα τόσο αληθινό! Ευχαριστώ πολύ φίλε, με συγκίνησες...
υγ. Αυτό με το αρνί που το έμαθες, ήταν 7σφράγιστο μυστικό. Χέσε το Μουρίνιο, έκλεισες για ΘΡΥΛΟ. Θα κάνουμε θαύματα στου Ρέντη!

Lefteris είπε...

Φίλε, είδα σε όραμα στον ύπνο μου τον Νέρι να ντριμπλάρει πάνω στο νερό και μου είπε για το αρνί. Μετά μου κλάφτηκε να επιστρέψει στο Θρύλο...

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζω αν αισθάνεστε τη δυναμική που αναβλύζει από αυτές τις εξελίξεις, αν νιώθετε την κοσμογονία που ξεκινά, αν μπορείτε να διανοηθείτε τις συνέπειες των κοσμοϊστορικών γεγονότων που συμβαίνουν στην ολυμπιακή οικογένεια.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Ο λαός του Θρύλου έχει τον προπονητή που του αξίζει. Μία προσωπικότητα παγκοσμίου βεληνεκές, πνεύμα οξύ και εύστροφο, έναν άνθρωπο ο οποίος έχει ευλογηθεί με τόσα χαρίσματα, που αν καποιος άλλος έιχε ένα από αυτά θα εθεωρείτω χαρισματικός.
Με πλούσια αγγλοσαξονική και δυτικοευρωπαϊκή παιδεία, πλούσια κόμμη, αλαζονεία πολυπρωταθλητή παντρεμένη με λάτιν τσαμπουκά αλλά και με γερμανική πειθαρχία, αμάλγαμα της αγίας προπονητικής τριάδας Χάπελ-Αλέγαντος-Προφήτης και με έμφυτη ροπή προς τις καταχρήσεις, όπως πολλές χαρισματικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα (Χέμινγουέι, Καραπιάλης κ.α.), αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για ένα εκρηκτικό προπονητικό κοκτέιλ - μπόμπα, που μάλλον θα προκαλέσει έντονους πονοκεφάλους σε όποιον το δοκιμάσει