Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

'Επρεπε να το είχα καταλάβει απ'την αρχή

..ότι δεν πίνουν μόνο Ντιούαρς.

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τις επιδόσεις των νταμπλούχων παικτών του Γαύρου στα γήπεδα της Αθηναϊκής νύχτας αλλά, όπως όλοι ξέρετε, το να βγεις είναι εύκολο. Αυτό που ξεχωρίζει τα παιδιά από τους άντρες, τους κοσμοπολίτες από τους απαίδευτους (για να μην πω τους γηγενείς Χαλανδραίους από τους μετανάστες), τους Σουηδούς από τους Ουαλούς αν θέλετε, είναι ο τρόπος με τον οποίο επιλέγεις να γίνεις κουνουπίδι. Και όπως φαντάζεστε, μέσα στο χωνευτήρι των φυλών που είναι το ρόστερ του Θρύλου, ο κάθε παιχταράς έχει και το ποτό που του αντιστοιχεί:

1. Αντώνης Νικοπολίδης: ο Έλληνας Τζορτζ Κλούνεϊ (γνωστός ως ο Αμερικάνος Νικοπολίδης) δεν θα μπορούσε να πίνει παρά μαρτίνι, με μία ελιά μέσα (θρούμπα κατά προτίμηση)
2. Πολ Ζεβλάκοφ: βότκα χωρίς πάγο, όπως κάθε Πολωνός που σέβεται τον εαυτό του
3. Βασίλης Τοροσίδης: πιτσιρικάς που κατέβηκε από την επαρχία και μεγαλοπιάστηκε σύμφωνα με τη θεία του, πίνει ότι είναι φέτος στη μόδα (Μοχίτο)
4. Ιεροκλής Στολτίδης: όπως κάθε τίμιος εργάτης που ιδρώνει για το μεροκάματο, ο Ιέρο αναπληρώνει τα χαμένα υγρά με ισοτονικά ποτά όπως η ΄Αμστελ και η Κάιζερ (η «πράσινη» απαγορεύεται δια ροπάλου)
5. Κριστιάν Λεντέσμα, Λίο Νούνιες, Φερνάντο Μπελούτσι: με τη γενικότερη ψυχολογία «πενταήμερη στη Ρόδο» που τους χαρακτηρίζει τους κόβω να πίνουν τεκίλα σε σφηνάκια
6. Λουτσιάνο Γκαλέτι: λάτιν μεν αλλά προσεκτικός δε, ξέρει να διαλέγει ποτά όσο καλά ξέρει να διαλέγει και παιχνίδια προκειμένου να μην γίνει κομμάτια (Τεκίλα με πάγο)
7. Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς: γαλουχημένος με τα υψηλά ιδανικά του Βασίλη Καραπιάλη (Τζόνι με πάγο)
8. Ντάρκο Κοβάσεβιτς: σοβαρό παιδί, με ύφος ιντελεκτουέλ, αντισταθμίζει την ψυχρότητα του δολοφόνου με ένα καλό μπράντι
9. Χούλιο Σέζαρ, Λούα Λούα, Μίρνες Σίσιτς: η τρέλα που τους δέρνει και τους 3, μόνο σε αυθεντικό Αψέντι μπορεί να οφείλεται
10. Χρήστος Πατσατζόγλου: τίμιο και λαϊκό παλικάρι (ρετσίνα Κουρτάκη)
11. Κώστας Μήτρογλου: πιτσιρικάς, θέλει πολλή δουλίτσα καθώς είναι ακόμη στο Τζόνι με Κόκα Κόλα

2 σχόλια:

Legend's Real Coach είπε...

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση ομολογώ. Επίτρεψέ μου ένα σχόλιο σχετικά. Λάβε υπόψιν σου ότι εκτός από προπονητής του Γκαλλέττι, λάτρης της τεκίλας ("Αλίκη μια λευκή") και γνώστης του ποδοσφαίρου είμαι και διακεκριμένος γιατρός. Αυτό άλλωστε είναι και το επάγγελμα που με έχει καταξιώσει κοινωνικά.

Σχετικά με την τεκίλα:

Ο χυμός που εκχειλίζεται από τα μπλε φυτά αγαύης, από τα οποία προκύπτει η γνωστή τεκίλα, μπορεί να βοηθήσει όλους αυτούς που προσπαθούν να χάσουν κιλά και να μειώσουν την χοληστερόλη τους, σύμφωνα με συναδέλφους από το Μεξικό. Δυστυχώς για τους λάτρεις της τεκίλα, τα πιθανά υγιεινά οφέλη της αγαύης χάνονται όταν το φυτό αποστάζεται στο αλκοόλ (οινόπνευμα). Μία ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Δρ. Τζόρζ Σεγκούρα του πανεπιστημίου της Γκουανταλαχάρας, κοντά στην πόλη Τεκίλα, του λίκνου της διάσημης οινοπνευματώδους εξαγωγής του Μεξικού, προωθεί μια νέα μελέτη σχετικά με τις επιπτώσεις της αγαύης στην υγεία.

Τα φυτά της αγαύης, με ακιδωτά φύλλα, καλλιεργούνται στις ξηρές κεντρικές ορεινές περιοχές του Μεξικού εδώ και χιλιάδες χρόνια κι είναι στενά συνδεδεμένα με την ιστορία και τη μυθολογία της χώρας.

Όμως ο Σεγκούρα κι η ερευνητική του ομάδα υποστηρίζουν πως τα φυτά της αγαύης δεν προκαλούν μόνο ευφορία και παρατεταμένη μέθη. "Η αγαύη μεταξύ άλλων ουσιών, περιέχει και μόρια φρουκτάνης", λεει ο Σεγκούρα. Και συνεχίζει: "η φρουκτάνη μειώνει τη χοληστερόλη και μεταβάλλει την απορρόφηση του λίπους στο έντερο, όπως αποδεικνύουν μελέτες σε ζώα. Είμαι βέβαιος πως η ομάδα των 20 επιστημόνων που συμμετέχουν στην έρευνα θα παρουσιάσει παρόμοια αποτελέσματα για τους ανθρώπους, κατά τη διάρκεια της δεκαοκτάμηνης μελέτης που πραγματοποιεί". Η ινουλίνη, ένας τύπος φρουκτάνης, είναι ένας υδατάνθρακας που βρίσκεται σε πολλά φυτά, συμπεριλαμβανομένου του σπαραγγιού. Μερικοί επιστήμονες θεωρούν πως η ινουλίνη βοηθά στην απώλεια βάρους.

Κρίνοντας αυστηρά επιστημονικά και με βάση την κοιλίτσα του Lucian, καταλήγω ότι ο παιχταράς μας πίνει αποκλειστικά και μόνο Whiskey. Αυτό μου το έχει επιβεβαιώσει και προσωπικά ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ.

ΥΓ. Επειδή με τον Καραπιάλη βλεπόμαστε κάθε Δευτέρα που πηγαίνω να παίξω μπάλα στα γηπεδάκια του, σε πληροφορώ ότι πίνει Chivas με νερό.

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατόν να ξέχασες τον Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα; Θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι "γίνεται" με τα καλύτερα cognac. Ό,τι έπινε, δηλαδή, ο κύριος που του 'βγαλε απ' το πόδι την αλυσίδα και τον απελευθέρωσε... Ξέρει κανείς με ποια σκούνα έφτασε στην γηραιά ήπειρο;