Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Ελ πρεζιντέντε

Το θεωρώ εξόχως άδικο που η όλη φασαρία με την πολυμετοχικότητα έχει αφήσει στην άκρη το Έλμερ Fund. Εγώ είχα πάρει δάνειο για να επενδύσω σε αυτή την πρωτοποριακή κίνηση του Τζίγγερ, είχα μάλιστα και λίστα με υποψήφια παιχτάκια έτοιμα για σίγουρες αποδόσεις.
Από την άλλη τους κατανοώ, δεν μπορείς να ασχολείσαι με 13 πράγματα ταυτόχρονα. Πρώτα η πολυμετοχικότητα, μετά τα φαντς. Ως τότε, προτείνω να εκλέξουμε τον νέο πρόεδρο της Πανάθας οποίος σύμφωνα με την αγγελία του Θανάση Γιαννακόπουλου πρέπει να:
 Να είναι σωστός
 Να είναι τίμιος
 Να είναι δυναμικός
 Να κατέχει το αντικείμενο
 Να έχει πολλές οκάδες βαρίδια….
 Να θέλει να συγκρουστεί με Κόκκαλη και σφηκοφωλιές
 Να είναι βάζελος (υποθέτω – αλλά δεν το βλέπω δεσμευτικά)
 Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις (για άντρες)
Οπότε, με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά, έχουμε τους παρακάτω υποψήφιους:


1. Δημήτρης Σαραβάκος
 Πρώην ποδοσφαιριστής άρα ξέρει το αντικείμενο
 Ενωτική φυσιογνωμία για όλους τους Παναθηναϊκούς και όλους τους οπαδούς γενικώς αφού έπαιξε και με ΑΕΚ ενώ ήταν έτοιμος και για Θρύλο
 Αυτά….

2. Μπόμπα Φερέιρα Ριβάλντο
 Πρώην ποδοσφαιριστής άρα ξέρει το αντικείμενο
 Συμπεριφέρεται ήδη ως παράγοντας, και μιλάω για μεγαλοπαράγοντες τώρα – δεν τον συγκρίνω με το Δαμήλο…Από παλτά που φόρεσε σε προέδρους (Λεοζίνιο, Ράμος), κόντρες με ΕΠΟ, γκρίνια για διαιτησία, γλείψιμο στους οπαδούς, ο άνθρωπος είναι κομπλέ σε όλα. Τελειωμένος για πρωταθλητισμό – έτοιμος για παραγοντισμό.
 Έχει ήδη ξεκινήσει τη σύγκρουση με Κόκκαλη, οπότε είμαστε χαλφ-γουέι δέαρ…
 Μπορεί να μην είναι βάζελος αλλά αυτό κανονίζεται σχετικά εύκολα: Jesus may be above money but Rivaldo sure as hell isn’t…
 Θρήσκος άρα και τίμιος, χώρια που έχει και τρελή «από τη φτώχια στην καταξίωση» ιστορία (ειλικρινά τώρα – έχει φοβερή ιστορία το παλικάρι από πίσω, κρίμα που μας έκανε να τον μισήσουμε…)

3. Έκι Γκονζάλες
 Πρώην ποδοσφαιριστής άρα ξέρει το αντικείμενο (να’ναι καλά το παλικάρι – έτοιμος για Θρύλο είναι)
 Από δυναμικότητα, δεν έχουν παράπονο στην Πανάθα – μόνο τον φροντιστή δεν έδειρε όσο έπαιξε εκεί
 Είναι ίσα με 2 Ριβάλντο – άρα τον βάζεις ταυτόχρονα και αντιπρόεδρο
 Γαύροι κουφάλες, ξανάρχεται ο Γκονζάλες

4. Αλέξης Κούγιας
 Έχει κάνει αγροτικό στον ΠΑΣ, ξέρει από προεδριλίκια
 Έχει συγκρουστεί με τη μισή Αθήνα, δεν νομίζω να έχει πρόβλημα να τα βάλει και με τον Κόκκαλη
 Άμα τον διαγράψουνε από τον ΔΣ, θα τον βρει η Πανάθα στην ανάγκη και θα τον πάρει στη φτήνια
 Για βαρίδια δεν ξέρω…
 Έξτρα μπόνους: ξέρει από νόμους και δικαστήρια προσόν εν δυνάμει χρήσιμο για κανένα χάρτινο τίτλο, όπως αυτούς του Γαύρου

5. Big Mac
 Έχει κάνει αγροτικό στην ΑΕΚ, αλίμονο αν δεν ξέρει από προεδριλίκια
 ΄Εχει φέρει στην Ελλάδα τον παιχταρά τον Έρικ
 Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα να συγκρουστεί με οποιονδήποτε
 Θα προσθέσει το δικό του χρώμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο
 Δεν έχω ακούσει να καταδικάστηκε ποτέ για κάτι, άρα τίμιος θα πρέπει να είναι
 Από βαρίδια, όποιος θέλει ας πάει να ζυγίσει…(εκτός αν εννοούμε βαρίδια ως βοήθημα κολύμβησης/καταδύσεων αλλάζει το πράγμα)

6. Κωστής Στεφανόπουλος
 Ο λαοφιλέστερος πρόεδρος των τελευταίων ετών στον Ελλαδικό χώρο άρα σίγουρα ενωτικός
 Τίμιος και σωστός
 Είδε 2-3 τελικούς κυπέλου, άρα κάτι ξέρει από το αντικείμενο (αν και παίζει να μπερδεύει την Πανάθα με τον Ολυμπιακό που και που)
 Εδώ συγκρούστηκε με Μητσοτάκη, ποιος Κόκκαλης και ποιος Γκαγκάτσης…

7. Βασίλης Γκαγκάτσης
 Ξέρει από προεδριλίκια
 Ξέρει από ποδόσφαιρο (προσκήνιο μόνο, δεν αναφέρομαι σε παρασκήνιο…)
 Μπορεί να φέρει τον Ρεχάγκελ στην Πανάθα
 Θα μπορεί το Ντέρμπυ να το εμφανίσει ως τεράστια επιτυχία της διοίκησης που τον έκλεψε μέσα από τα χέρια του Κόκκαλη ο οποίος τον περίμενε με το στυλό στο χέρι…
 Για σύγκρουση με Κόκκαλη δεν το βλέπω, η λογική της επιλογής θα είναι περισσότερο “if you can’t beat them, join them”
 Για βαρίδια, δεν ξέρω...

8. Ροντ Στιούαρτ
 Ο Ροντ είναι οπαδός της Σέλτικ, η οποία φοράει πράσινα κι έχει σήμα το τριφύλλι (το τετράφυλλο βέβαια αλλά same difference)
 Έχει παίξει μπάλα άρα ξέρει από αποδυτήρια, μεταγραφές κλπ – δεν ήταν σοφέρ ούτε έχει σπουδάσει ιστορία ή δεν ξέρω κι εγώ τι….
 Για τίμιο τον κόβω, δεν έχω ακούσει κανέναν να έχασε τα λεφτά του από τον Ροντ (εκτός κι αν αγόρασε δίσκους του μετά το 1975 – εκεί μπορεί κάποιος να του προσάψει ότι τον έκλεψε)
 Είναι τραγουδιστής, το οποίο για Ελλάδα είναι πάντα προσόν
 Τόσα χρόνια, τόσα μοντέλα, τόσο γαμοκόπι, δεν μπορεί…κάτι θα έχει από βαρίδια

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντιπαρέρχομαι τη διαδικασία αυτή της αυτό-υποβολής και αυτό-υποστήριξης της αυτονόητης υποψηφιότητας μου. Ωστόσο, θυσιαζόμενος στο βωμό της σωτηρίας της ομάδας θα πέσω χαμηλά και θα υποστηρίξω μόνος μου το πόσο ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ (από το σύνθημα). Ούτε με βύσμα τη Φάνη (τη Πετραλιά ντε) δε θα προέκυπτε ποτέ τέτοιο job description - φωτογραφική διακήρυξη για εμένα

Ξεκινάω από τα απλα prerequisites του δήθεν debate

Να είναι σωστός
To σωστός είναι μία λέξη που μαζί με το «σοβαροφανής» (για τους γνωρίζοντες) έχουν αποτελέσει σήμα κατατεθέν της σύντομης αλλά γεμάτης εμπειρίες (λέμε τώρα) ζωής μου μέχρι σήμερα. Πολλοί άλλωστε είναι αυτοί που μέχρι και σήμερα με φωνάζουν χρησιμοποιώντας και μεσαίο μου όνομα. Θοδωρής Σωστός Κατσίμπας.


Να είναι τίμιος
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω αυτό το απαιτούμενο προσόν. Μέχρι αυτό το σημείο νόμιζα πως μιλάμε για μπάλα και μάλιστα για την 1η θέση ενός συλλόγου με πλούσια ιστορία σε…τίμιες συναλλαγές με υποκαταστήματα, διαιτησία, χόυντα κτλ κτλ. Ωστόσο, και σε αυτό τον τομέα οφείλω να ομολογήσω πως: H γυναίκα του Καίσαρα, που στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει διάφορες δυσκολίες με αυτό τον άχαρο ρόλο, θα φαινόταν απλά σαν ένα ποτ πουρί της χειρότερης έκδοσης των Μπερναρ Ταπί, Γιωργού Κοσκωτά και Μάκη Ψωμιάδη μπροστά μου.

Να είναι δυναμικός
Ο ήρεμος και κυρίως αθόρυβος δυναμισμός της σιγουριάς.

Να κατέχει το αντικείμενο
Στη μακρά ιστορία του αθλήματος αυτού που παίζεται με τα πόδια, από την εποχή ακόμα των πρώτων αγώνων κάτω από το μουντή συννεφιά του Νησιού, έχουν εμφανιστεί 2 είδη ενασχολούμενων (ποδοσφαιριστών, παραγόντων, προπονητών, οπαδών). Αυτοί που φωνάζουν με αγωνία όπου σταθούν και όπου βρεθούν «το πόσο μεγάλη μπάλα βλέπουν» (Λέκκας, Σταθόπουλος, Αλέφαντος, κλπ) και οι άλλοι. Αυτοί που…κατέχουν [Φεργκιουσον, Κατσίμπας, Δανιήλ (!!)],

Να έχει πολλές οκάδες βαρίδια….
Βαρίδια που τρυπάνε πάτωμα…Τέλος

Να θέλει να συγκρουστεί με Κόκκαλη και σφηκοφωλιές
Δεν υπάρχει τίποτα που να θέλω περισσότερο στη ζωή μου. Η μύχια σκέψη που γλυκαίνει τις τελευταίες στιγμές πριν τις αγκάλες του Μορφέα κάθε βράδυ (αυτό δεν ακούγεται πολύ καλό σε σχέση με το προηγούμενο προσόν) αφορά στη στιγμή που τα ΧΟ ΧΟ ΧΟ του ακατονόμαστου θα γίνουν ΩΧ ΩΧ ΩΧ!!!

Να είναι βάζελος (υποθέτω – αλλά δεν το βλέπω δεσμευτικά)
ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟΤΑΤΑ. Αντίθετα στο ρεύμα τω καιρών που θέλει τα γνωστά λαγοβαζελοκοτάκια να δηλώνουν από παραπλανημένοι Ολυμπιακοί έως φιλόδοξοι Αστέρες Τρίπολης, τα βαζελικά φρονήματα μου έχουν σμιλευθεί δια πυρός. Τόσο που το προφίλ « φονιάς–ναρκωμανής-τρανσέξουαλ» ακούγεται καλύτερα από το «γιός ολυμπιακός» στο γερό-Κατσίμπα.
Από το 1ο ματς (προς τιμήν του Δομάζου) μέχρι και τη φετινή ολοκληρωτική αποχή (η ψυχούλα μου το ξέρει πως το έκανα αυτό για το καλό τη ομάδας), η πορεία δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβητήσεις.

Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις (για άντρες)
Να θυμίσω πως κάναμε στρατό με το δάκτυλο στη σκανδάλη στα 3 μίλια από τον οργισμένο Τούρκο και όχι μοδιστρική σε νησάκια τύπου Πόρου ή στις «παιδικές κατασκηνώσεις Τριπόλεως». Μόνο στο δοξασμένο Πρωτοκλήσι αποδίδω τον απαιτούμενο σεβασμό προς την ανωτερότητα.

Επιπλέον προσόντα.
Δέσμευση για Τσ. Λ εντός τριετίας (κατάκτηση όχι έξοδο Κατσουλιέρη). Είναι σχεδόν must δήλωση για κάθε Έλληνα παράγοντα.
Έχω δει πολύ μπάλα.
Παλιός φίλος του νέου κόουτς του Θρύλου.
Α. μαθαίνω από 1ο χέρι τα σχέδια του αντιπάλου
Β. τον τσιμπαω μεταγραφή στο βάζελο μόλις με το κάλο ξεκάνει τον «αιώνιο» και ξεμπλέξω με το βάτραχο που ετοιμάζεται να φέρει ο σωφέρ.(παραλάβαμε χάος)
Δουλεύω πολύ και τσάμπα. (ούτως ή άλλως και τώρα αυτό κάνω)
Χρόνια στο χώρο των φαρμάκων. Θα τα βρω αμέσως με τους Αφους Γιαννακοπ.
Έχω παίξει πολύ manager.
Μετά από κόουτς και δήμαρχο νομίζω πως είναι ώρα πια αυτή η παρέα να αποκτήσει και ένα πρόεδρο.


Αφτερ α σεκονντ θοτ…
Από παραγοντισμό ελάχιστες δυνατότητες αλλά από ακοντισμό τεράστιες. (έτσι…)
Περιρρέον προβληματισμός για προέλευση από…μπασκετικούς κύκλους: Κατατάσσω ως σοφότερη όλων την κίνηση τοποθέτησης του γιγαντοτεράστιου Μουρούζη στο ποδοσφαιρικό τμήμα από τον Καπετάνιο κάποτε.
Όρεξη για δουλειά…ελάχιστη (αλλά αυτό θα ίσχυε και για οποιαδήποτε άλλη θέση που θα έμπλεκα)
Γυναίκα και αισίως παιδί: Δεν αφήνουν περιθώρια για τα πολυάριθμα ταξίδια με την ομάδα στις ατελείωτες Ευρωπαικές της περιοδείες.
Μου τη σπάει ο Πανάθας. Θα τον αλλάξω μόλις με το καλό βγω.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση

Legend's Real Coach είπε...

Aγαπητέ Ανώνυμε,

Ως νέος προπονητής του ΘΡΥΛΟΥ και φίλος από την εποχή που προπονούσα μικρές ομάδες όπως η ΙΝΤΕΡ, βρίσκομαι σε ηθικό δίλημμα σχετικά με τη στήριξη της υποψηφιότητάς σου.

Contrary to what lefteris said in a previous suspension, υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ασυμβίβαστο σε αυτή την περίπτωση. Ο προπονητής του ΘΡΥΛΟΥ μπορεί να ψηφίζει για τον πρόεδρο του λαγού;

Anyway, επειδή με την πολυμετοχικότητα από ότι μου είπε ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ θα σας αγοράσει για να σπάει πλάκα και να ψήνει τους παιχταράδες που θα μου αγοράζει, στηρίζω την υποψηφιότητά σου ρητώς και κατηγορηματικώς.

Αν και σαν φίλος και σύμβουλος επιχειρήσεων πιστεύω ότι εκτός της λάθος επιλογής επαγγέλματος στη ζωή-μαϊμού (μάγειρας ροών αντί μηχανικός) επαναλαμβάνεις τα λάθη σου και στην αληθινή ζωή-αράουτ, επιλέγοντας να βρίσκεσαι για πάντα στη σκια του ΣΩΚΡΑΤΗ (Ο θεός να τον έχει καλά, να μας κόβει μέρες και να του δίνει χρόνια) πατερούλη μας.