Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ - ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ

Ο ...Πολυμετοχικός Αθλητικός Όμιλος μπορεί μέχρι στιγμής να καυχιέται για τις μεταγραφικές του κινήσεις. Σίγουρα, τα αποκτήματα δεν είναι τυχαία: Χαριν ευκολίας και ανάλυσης τα παραθέτουμε κάτωθι:

Ίβανσιτς: Εξάσκηση του στοπ όψεως και αγορά του Μότσαρτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αρχηγού εν ενεργεία της μεγάλης εθνικής Αυστρίας, έχοντας δε πάρει το περιβραχιόνιο από άλλα ιερά τέρατα όπως οι Christoph Leitgeb της Salzburg, Roland Linz της Braga και φυσικά του Macho της ΑΕΚ.

Μάτος: Εξάσκηση ενός ακόμη στοπ όψεως και αγορά ενός εκ των καλύτερων αμυντικών χαφ στην Ελλάδα!

Κλέιτον: Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτόν τον Βραζιλιάνο παιχταρά... Αφού μάγεψε φορώντας την φανέλα του ιστορικού Απόλλωνα Καλαμαριάς βοηθώντας τους Πόντιους να αποφύγουν τον υποβιβασμό πήρε μεταγραφή σε ομάδα που κάνει παραδοσιακά πρωταθλητισμό, την ΑΕΛ. Στη Λάρισα λοιπόν ο μεγάλος αυτός βραζιλιάνος μπαλαδόρος βοήθησε τον αρχιτέκτονα (Ε.Μ.Π.) Γιώργο Δώνη να φτιάξει αυτή την υπέροχη ομάδα που όλοι θαυμάσαμε πέρυσι. Και όχι απλώς βοήθησε, αλλά ήταν και ο ηγέτης της μίας φοράς πρωταθλήτριας ΑΕΛ αποδεικνύοντας ότι μπορεί να παίξει μπαλά και σε μια ομάδα με τόσο βαριά φανέλα όσο η πολυτραγουδισμένη βυσσινή, με την "εξ ίππου πηγάζουσα δύναμιν..."

Ροντρίγκο Σόουζα ή καλύτερα ο Πανύψηλος Ροντρίγκο Σόουζα: Μία δήλωση του Πανύψηλου Ροντρίγκο Σόουζα είναι παραπάνω από αρκετή για να μας αποδείξει την ποδοσφαιρική στόφα του πανύψηλου αυτού δυναμικού και δυνατού φορ περιοχής: "Αυτή την φορά ελπίζω να μείνω περισσότερο στην Ευρώπη"... Για να σας βοηθήσω θα σας αποκαλύψω ότι είχε έλθει άλλες δύο φορές στην μεγάλη πορτογαλική Μαρίτιμο, αλλά το βάρος της φανέλας και η αντικειμενική δυσκολία του πορτογαλικού πρωταθλήματος δεν τον βοήθησαν να αποδώσει τα αναμενόμενα, με συνέπεια να τον στείλουν δις στο σπίτι του.

Χριστοδουλόπουλος: Παραθέτω μία δήλωση μετά το θριαμβευτικό 3-1 του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου: "Αυτό που κάναμε στο πρώτο ημίχρονο δεν το έχουμε κάνει ποτέ. Ο κόσμος ήταν φανταστικός ενώ σίγουρα στη νίκη μας συνέβαλε το γρήγορο γκολ όπως και το δεύτερο που ακολούθησε. Βάλαμε κι ένα τρίτο και ήρθε μία μεγάλη νίκη". Είδατε πόσο απλό είναι το ποδόσφαιρο? Ευφυία, οξυδέρκεια και αντίληψη ενός πραγματικού ηγέτη στη μεσαία γραμμή.

Μελίσης: Επειδή δεν είχα πολλές πληροφορίες, βρήκα το παρακάτω από ένα φορουμ Παοκτζήδων: "Οκ , ο Μελίσης βασικά είναι εργαλείο που έχει δωσει εξετάσεις με επιτυχία και σε άλλες θέσεις..ακόμη και δεξιά δηλαδη και αριστερά.. Κνολ και Γκάβρα κέντρο άμυνας και Μελίσης όπου χρειαστεί απο κέντρο και πίσω...". Αφού είναι εργαλείο για τον ΠΑΟΚ...συγχαρητήρια...

Τζιλμπερτο Σιλβα: Εδώ μάλιστα, μιλάμε για πραγματικό κελεπούρι. Δυστυχώς ο Έντσο Αράδες (γράφω) Ντονασιμεντο, ο κατά κόσμον Πελέ ήταν δεσμευμένος με συμβόλαιο με την Mastercard, ο Ζίκο είναι πλέον προπονητής, ο Γκαρίντσα δυστυχώς απεβίώσε, κι έτσι ο Πολυμετοχικός κατέληξε στον Σίλβα. Ο τελευταίος έρχεται στην Ελλάδα με πάρα πολλές φιλοδοξίες, ενώ βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση μετά από 230-240 παιχνίδια με την Άρσεναλ τα τελευταία 6 χρόνια. Φρεσκότατος, νεότατος, με σημαντικότατο κίνητρο ένα από τα λίγα τρόπαια που δεν έχει στην πλούσια συλλογή του, και το οποίο θα αποτελέσει την κορωνίδα: the greek super league…

Ρουκάβινα: 2 μέρη τεκίλα
1 μέρος λάιμ
½ μέρος cointreau
Σερβίρεται με θρυμματισμένο πάγο, σε ποτήρι κοκταίηλ.

Last but not least: Lucas Vidra:
Μία επιβεβαιώση της διορατικότητας του μεγάλου Ολλανδού τεντοπανοπαραγωγού, που αντελήφθη ό,τι κανείς από εμάς δεν μπορούσε ούτε απλώς να φανταστεί. Ο Λουκάς ο Βύντρα δεν είναι άμπαλος. Απλώς έφταιγε η θέση. Με την μετατόπιση του στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στη δεσπόζουσα μορφη του αυτονομιστή Βάσκου Σαριέγκι, ο Λουκάς κατάφερε επιτέλους να κλείσει κάποια στόματα και να κάνει τους διάφορους Κατσιμπολέκκες να ζητούν συγγνώμη για τη τόσο λανθασμένη τους εκτίμηση. Βέβαια, η μεγαλοφυία του μεγάλου Ολλανδού κόουτς είναι αυταπόδεικτη από το πλούσιο βιογραφικό του, που παρατίθεται παρακάτω. Όταν έχεις προπονήσει δύο φορές στην καριέρα σου την θρυλική GO AHEAD EAGLES, πώς να μην πας την ομάδα πιο πάνω???







1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απορίες: 1. Το Clayton είναι το κανονικό του όνομα ή τον φώναζαν οι Πόντιοι έτσι όταν τραυματίστηκε και του 'μεινε; 2. Ο Μελίσης ήρθε μόνος του; 3. Όντας δις προπονητής των θρυλικών (ουουου...) GO AHEAD EAGLES, είναι δυνατόν ο τεντάς να μη συνέχισε την καριέρα του στην (έλα μωρή) ΑΕΚΑΡΑ; 4. Στα ιατρικά test στα οποία υποβλήθηκε ο Χριστοδουλόπουλος περιλήφθει και το ζύγισμα εγκεφάλου; 5. Αργεί πολύ το ρουκαβίνα μου; Έχω παραγγείλει τουλάχιστον εδώ και μισή ώρα...