Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

Με την Πανάθα στην Αυστρία (αποκλειστικό φωτορεπορτάζ)

Το πρώτο του φιλικό έδωσε χθες ο Παναθηναϊκός στην Αυστρία όπου πραγματοποιείται το βασικό στάδιο προετοιμασίας του Τριφυλλιού. Οι παίκτες του Τεν Κάτε προσπάθησαν να εφαρμόσουν στο γήπεδο όσα τους μαθαίνει ο Ολλανδός τεντάς στις προπονήσεις: πρέσινγκ, καλή κυκλοφορία της μπάλας, γρήγορες πάσες και μικρή απόσταση μεταξύ των γραμμών. Αυτό δηλαδή που οι Ολλανδοί λένε στα αγγλικά Τόταλ Φούτμπολ. Το φιλικό φυσικά δεν προσφέρεται για συμπεράσματα αφού είχε περισσότερο χαρακτήρα… «ξεμουδιάσματος» αλλά το Τριφύλλι απέδωσε καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα απέναντι στον Ορειβατικό Σύλλογο «Το Έντελβάις», (παρόλο που τα πόδια ήταν ακόμα βαριά από την προετοιμασία) επιτρέποντας μας έτσι να φτάσουμε σε συμπεράσματα:
· Οι μικροί του Παναθηναϊκού (Δάρλας, Σιόντης, Παντίδος) άρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά δείχνοντας στον Τεν Κάτε ότι μπορεί να τους υπολογίζει αν ποτέ αναλάβει τον ΟΦΗ ή την Κόρινθο
· Ο υπό δοκιμή νοτιοαφρικανός Μουν (Φεγγάρι) έδειξε πολύ καλά στοιχεία θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα να μείνει για πάντα στο Τριφύλλι σαν μπακ απ του Βύντρα. Ο Μουν έδειξε στοιχεία σύγχρονου μπακ, με γρήγορες επιστροφές στην επίθεση, ψηλοκρεμαστή σέντρα ακριβείας και κίνηση πάνω ή έξω από τη γραμμή ενώ έβγαινε πρώτος στη μπάλα έναντι των Αυστριακών αντιπάλων του, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν συμπαίκτες με τον Ιβανσιτς στο δημοτικό.
· Ο Μάτζιο ήταν το πρόσωπο του αγώνα, σκοράροντας 2 φορές και δείχνοντας στον Κρέσπο και τον Κέζμαν ότι η θέση του βασικού σέντερ φορ στην Πανάθα θα κερδηθεί μόνο με σκληρή προσπάθεια και ιδρώτα. Αν συνεχίσει έτσι, ο διεθνής φορ θα είναι…μία ακόμα μεταγραφή για το Τριφύλλι.
· Στις κερκίδες βρέθηκαν και αρκετοί ομογενείς οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το ματς ενώ ακούστηκε και το σύνθημα «δεν είστε αυστριακοί, δεν είστε αυστριακοί, είσαστε τεντόπανα Παναθηναϊκοί»
Εντωμεταξύ ο Τεν Κάτε περιμένει να ενσωματωθούν στην ομάδα τόσο οι πρωταγωνιστές του Γιούρο όσο και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του ΠΑΟ τα οποία προς το παρόν συνωστίζονται στο κότερο του Πατέρα όπου, πραγματικά, οι άνθρωποι του Τριφυλλιού δεν προλαβαίνουν να φτιάχνουν και να υπογράφουν συμβόλαια. Ο Τεν Κάτε ανυπομονεί να έχει στα χέρια του όλο το υλικό έτσι ώστε να μην ξανακατεβάσει ποτέ ενδεκάδα σαν την χθεσινή. Αυτό βέβαια θα προκαλέσει έναν… ευχάριστο πονοκέφαλο στον Ολλανδό τεχνικό για το ποιοι θα παίζουν στην ενδεκάδα, ποιοι θα πάνε εξέδρα και ποιοι θα πάρουν τον πούλο. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θα είναι δίκαιος, θα παίζουν μόνο οι καλύτεροι στις προπονήσεις και οι υπόλοιποι θα πηγαίνουν να τοποθετούν τεντόπανα.
Μετά το χθεσινό ματς, ο Ολλανδός βοηθός προπονητή δήλωσε:
«Είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα (ήμασταν τραγικοί, έτσι όχι την Τιφλίδα δεν περνάμε αλλά ούτε τις Τζιτζιφιές). Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε (ζητάω πίστωση χρόνου). Περιμένουμε και κάποιους παίκτες να έρθουν (αυτοί που είναι εδώ ούτε ως θεατές δεν μπαίνανε στο Στάμφορντ Μπριτζ). Είδα κάποια πράγματα που ήθελα να δω (ευτυχώς πιάνει το 3G και μπήκα γιουπορν). Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου να μπουν και να παίξουν ποδόσφαιρο (ο Θεός να μα φωτίσει να καταλάβω τι έπαιζαν στο α' ημίχρονο, γιατί σίγουρα δεν ήταν ποδόσφαιρο).»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πέραν του αποκλειστικού χαρακτήρα του ρεπορτάζ, οφείλω να σταθώ στο εξής. Πρέπει να είμαστε ο μοναδικός λαός που χρησιμοποιούμε τις έννοιες "α' ημίχρονο", "ημίχρονο" και "β' ημίχρονο" για να ορίσουμε τα 2 μισά ενός αγώνα και τη μεταξύ των διακοπή. Αχ, αυτό το απύθμενο βάθος της ελληνικής γλώσσας, ε;