Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Με το Θρύλο (αλλά χωρίς εμάς) στο Ζέεφελντ!

Το Αράουτ δεν βρέθηκε στο Ζέεφελντ για την προετοιμασία του Ολυμπιακού και σας μεταφέρει τι δεν είδαν τα μάτια των ανταποκριτών μας την ώρα που τα πίνανε στο Σάιν:

Σε έντονους ρυθμούς συνεχίστηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν με δύο προπονήσεις (πρωί-απόγευμα). Το πρωί η έμφαση ήταν στην τακτική όπου ο κόουτς Βαλβίδε εξήγησε από τους παίκτες του πώς θέλει να παίζουν: μικρή απόσταση μεταξύ των γραμμών, αλληλοκάλυψη, πάσες με τη μία και κίνηση στο χώρο (για την ακρίβεια αυτά δεν τα είπε ο Βαλβίδε, είχαν ηχογραφηθεί από την εποχή του κυρ-Σταύρου σε κασέτα και την παίζουν κάθε χρόνο, ο Βαλβίδε απλά μετάφρασε στα Ισπανικά· για τους λάτιν).
Για την εμπέδωση των συστημάτων, ο Βαλβίδε εφάρμοσε κάτι πρωτοποριακές ασκήσεις με 3 μεγάλα τέρματα στα κόρνερ και ένα μικρό στη σέντρα ενώ οι παίκτες χωρίστηκαν σε 4 ομάδες, φορώντας όμως τις ίδιες εμφανίσεις ώστε να μη ξέρει κανείς αν επιτίθεται ή αμύνεται ο αντίπαλος του (ή και συμπαίκτης του) αλλά ούτε και ο ίδιος. Την ίδια ώρα οι τερματοφύλακες γυμνάστηκαν μόνοι τους. Ο Βαλβίδε δεν δίστασε να βάλει γκάζια στους παίκτες του, διακόπτοντας πολλές φορές την προπόνηση όταν έβλεπε ότι οι ασκήσεις δεν εκτελούνταν σωστά. Από την άλλη βέβαια ενθάρρυνε τους παίκτες του όταν έβλεπε πρόοδο, είτε με καλά λόγια («Γκουντ Παντος», «Γκόου Μήτρο») είτε με κύβους ζάχαρης ενώ δεν δίστασε να αστειευθεί με τον Νούνιες φωνάζοντας τον Αργύρη (Καμπούρη) αλλά και με τον Ραούλ Μπράβο τον οποίο ρώτησε αν έχει παραλιακή στο Ζέεφελντ. Την παράσταση ωστόσο έκλεψε ο Μικέλ Αλόνσο ο οποίος έδειξε πλήρης αμυντικός χαφ πολύ καλός όχι μόνο στο κόψιμο (ενεργείται 4 φορές τη μέρα) αλλά και στο κουβάλημα της μπάλας (κουβαλάει τις μπάλες πριν και μετα την προπόνηση) και αν τελικά ικανοποιήσει τον Βαλβίδε θα αποκτηθεί. Το μόνο του τρωτό σημείο είναι η μεγάλη πάσα (η λεγόμενη 40άρα) αλλά και η πιο κοντινή (2 με 3 μέτρα).
Το απόγευμα, το πρόγραμμα περιλάμβανε χαλάρωση με τον γνωστό «κορόιδο» όπου δεν έλειψε η σχετική πλάκα όταν ο Νούνιες πέρασε τη μπάλα ανάμεσα από τα δάχτυλα του Ντιτιέ Ντομί ο οποίος δεν γλίτωσε τα πειράγματα των συμπαικτών σου («Δεν σε χάλασε» κλπ). Η ατραξιόν της απογευματινής προπόνησης ήταν ένας πιτσιρικάς, γιος ομογενών, ο οποίος ταξίδεψε με τον πατέρα του από το Τσιζβούργο για να πάρει αυτόγραφο από τον Σεγούρα.
Αύριο οι παίκτες του Βαλβίδε έχουν ρεπό: το πρωί θα κάνουν τιμ μπίλντινγκ με κανόε-καγιάκ, πέιντμπολ και κυνήγι αγριόχορτου ενώ το απόγευμα θα πάνε για ψώνια στο Μόναχο ώστε να διαπιστώσουν και μόνοι τους πόσο κάνει η φέτα στη Γερμανία.
Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό: οι παλιοσειρές έχουν μείνει εντυπωσιασμένοι από τις προπονήσεις του Βαλβίδε και μιλάνε για την καλύτερη προετοιμασία που έχουν κάνει στον Ολυμπιακό ενώ οι νέοι έχουν δέσει κατευθείαν στην ομάδα. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του νέου αποκτήματος: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα στον Ολυμπιακό, μια ομάδα που παρακολουθώ πολλά χρόνια στο Τσαμπιονς Λιγκ (δεν ήξερα ότι η ομάδα ήταν από την Αυστρία, νόμιζα ότι ήταν παραθαλάσσια…). Όλοι οι συμπαίκτες μου με έχουν αγκαλιάσει και με έχουν κάνει να αισθάνομαι άνετα από την πρώτη στιγμή (δεν μου έχουν βάλει ακόμα οδοντόκρεμα στα παπούτσια αλλά καλού κακού τα κρύβω στο ντουλαπάκι). Είμαι ακόμα λίγο πίσω από άποψη φυσικής κατάστασης αλλά οι οπαδοί μας δεν θα αργήσουν να δουν τον πραγματικό μου εαυτό (ντεμπούτο θα κάνω τον Νοέμβριο στο κύπελλο με τη Νίκη Βόλου)». Ανάμεσα στις προπονήσεις, οι παίκτες χαλαρώνουν παίζοντας Πλέι στέσιον, σερφάροντας στο Ιντερνετ (κυρίως Αράουτ - στη φωτογραφία βλέπετε τον Κοβάσεβιτς να κρατάει το Λαπ τοπ με το Αράουτ ανοικτό) και ακούγοντας μουσική της πατρίδας (Θεοδωρίδου, Πετρέλη κλπ) γιατί είναι δύσκολα στην ξενιτιά.
Μεθαύριο η ομάδα θα δώσει το πρώτο της δυνατό φιλικό με αντίπαλο την Φαμπεργκαρμπουνγκστράσσε, η οποία φημίζεται για τις βαρελίσιες βάισμπίερ της.

Μη χάσετε αύριο (ή τον άλλο μήνα) το ρεπορτάζ από την προετοιμασία του ΠΑΟ.

3 σχόλια:

Legend's Real Coach είπε...

Επειδή λόγω θέσης είμαι ο μόνος που βρίσκομαι στο Ζέεφελντ (έχω home office και εκεί) επομένως γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα "από μέσα", οφείλω να ομολογήσω ότι μόλις διάβασα το καλύτερο άρθρο σου ever !!

The sky is the limit for you!

Proistamenos είπε...

Απλά φοβερό. Μια παρατήρηση μόνο, άκουσα ότι ο Βαρδελές ζήτησε και καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Lefteris είπε...

Με συγκινήσατε παλιόπαιδα, τα καλά σας λόγια μου δίνουν τη δύναμη να συνεχίσω σε αυτό το δύσκολο χώρο του ρεπορτάζ...
Πρόι, έχεις απόλυτο δίκιο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι στη προπόνηση της Κυριακής, χτύπησε το κινητό του Βαλβίδε. Αυτός άκουσε για λίγο σκεπτικός, μουρμούρησε κάτι σαν "Θι, ελαρθί" και φώναξε "Μπουένος θιρκουλαθιόν ντε μπαλόν! Βάμος!".