Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ωρα αποφάσεων - 2010 edition (μέρος Α, part 1)

Όπως η Τσικνοπέμπτη, η Καθαροδευτέρα και η Μεγάλη Εβδομάδα έτσι και η Ώρα Αποφάσεων έχει ενταχθεί στο καλεντάρι της ΕτΣ ως μεγάλη κινητή εορτή η οποία γιορτάζεται με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη από τα μέλη της Επιτροπής. Καθώς λοιπόν ο Λευκός Πελέ ετοιμάζει βαλίτσες για το καρναβάλι του Ρίο, το κονκλάβιο των προπονητοπατέρων θα αποσυρθεί για να ψηφίσει τον επόμενο προπονητή του Θρύλου, ο οποίος είτε θα πλαισιώσει τον Πρόεδρο στη δραματική ανατροπή του -7/ κατάκτηση Τσάμπιονς Λιγκ (να μην ξεχνάμε ότι είμαστε ακόμα μέσα σε ΔΥΟ στόχους) και θα λάβει επομένως το χρίσμα για την προετοιμασία της σεζόν 2010/2011 (στο 1/3 της οποίας θα στεγνοκαθαριστεί) είτε θα γίνει η ερυθρόλευκη Ιφιγένεια που θα θυσιαστεί στο Μικρολίμανο για να εξαγνιστεί ο Θρύλος από τις λογιών λογιών συμφορές που τον βρήκαν φέτος μαζεμένες αυτή την επάρατη σεζόν (Τιμούρ, Ζίκο, επόπτες, τραυματισμοί κλπ) . Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από τους κάτωθι υποψηφίους:

1. Δίδυμο Μπάντοβιτς-Νινιάδης
Δικέφαλη επιλογή που ακολουθεί σιγά σιγά τις νέες διαδικασίες περί ανοιχτής διακυβέρνησης, ανοίγοντας τη θέση του προπονητή σε δύο άτομα. Αυτό είναι απλώς το πρώτο βήμα καθώς στο μέλλον στην καρέκλα θα καθίσει 5μελής επιτροπή (ενδεχομένως και η δική μας) ενώ όταν αναπτυχθούν τα τηλεπικοικωνιακά δίκτυα νέας γενιάς, θα συμμετέχει σύσσωμος όλος ο λάος του Θρύλου στο κοουτσάρισμα/ προετοιμασία μέσω ΣΜΣ/ μέιλς/ τελεκονφερανζ.

Πίσω όμως στους σημερινούς υποψήφιους:

Ο Μπόζινταρ "Μπόζο" Μπάντοβιτς (ή ΜποΜπα) θα καθίσει για 2η φορά στον πάγκο του Θρύλου (ο πρώτος που το καταφέρνει μέσα στην ίδια σεζόν) ενώ είναι ο μόνος προπονητής στη σύγχρονη ιστορία του που έχει το απόλυτο (2/2 ματς). Όταν δεν κάθεται στον πάγκο του Θρύλου, δουλέυει ως σκάουτερ στον ίδιο σύλλογο μαζεύοντας πληροφορίες για τους επόμενους αντιπάλους του Θρύλου (σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Ναπολεόνι, τι σύστημα θα εφαρμόσει ο Μουστάκιας στα Γιάννενα κλπ) ενώ τον Ιανουάριο παρακολούθησε 3μερο σεμινάριο προπονητών που διοργάνωσε η ΟΥΕΦΑ στη Δανία, είναι λοιπόν εμφανές ότι όχι μόνο ξεκλέιδωσε και κατέχει τα μυστικά του επαγγέλματος (το σεμινάριο ήταν κανονικά 4μερο αλλά την 4η μέρα διδασκόταν το 3-5-2 που ως γνωστόν στον Ολυμπιακό απαγορεύεται εκ του καταστατικού) αλλά έχει και τη στήριξη του Μισέλ Πλατινί!

Δίπλα του (και λίγο πιο κάτω) ο μικρός το δέμας αλλά με ένα μάτι να, ο Ανδρέας Νινιάδης. Καλά δικτυωμένος στην Επιτροπή μιας και συνυπηρέτησε την πατρίδα με γνωστό μέλος της, ο Ανδρέας Νινιάδης ήταν πάντα από τις αδυναμίες του Προέδρου μετά την ασίστ-τακουνάκι στον Πίπη για το 2-0 στον τελικό κυπέλλου που πήραμε με 10 παίκτες. Αφού κρέμασε τα παπούτσια του, ο Νινιάδης εκμεταλλέυτηκε το γερακίσιο μάτι του και έγινε κυνηγός ταλέντων οργώνοντας τη Νότια Αμερική και δη τη Βραζιλία όπου δεν άφησε σπιθαμή εδάφους ανεξερεύνητη: από τις φαβέλες του Ρίου ως το πευκοδάσος του Αμαζονίου, ο "Νίνι" χτένισε τη Βραζιλία για να ανακαλύψει ταλέντα που μάτι ανθρώπου δεν είχε ματαδεί. Και όντως, μας έφερε το Λεονάρντο και το Ντιόγο.

2. Δίδυμο Τζόλε-Κοβάσεβιτς
Συνεχίζοντας στο πρότυπο του δίδυμου λαχνού, ο μεγάλος αρχηγός Τζόλε θα διασταυρώσει τη βαθιά του γνώση για τα αποδυτήρια του Θρύλου με το τσαμπούκα και τις εμψυχωτικές ικανότητες του Κοβάσεβιτς. Τι κι αν οι δύο μαζί δεν έχουν προπονήσει ούτε στο Μάνατζερ? Ετσι κι αλλιώς στα περισσότερα πρωταθλήματα, ο Τζόλε ήταν βοηθός προπονητή του Προέδρου. Ο δε Κοβάσεβιτς δίνει το απαραίτητο στοιχείο παύλας αφού είναι από τους πιο παυλιάρηδες παίκτες που φόρεσαν την Ερυθρόλευκη.

3. Τάκης Λεμονής
Δύο φορές πρώην και με το καλό νυν και αεί προπονητής του Θρύλου, ο Σερ Τάκης δεν τα βρήκε με τους Κουμπάρους αλλά εκεί καλό προπονητή θεωρούν τον Κετσπάγια οπότε καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για ανθρώπους που δεν ξέρουν ποια είναι η δουλειά του προπονητή και πώς αποτυπώνεται στο γήπεδο και καλό θα ήταν να ασχοληθούν με τη λούντζα και όχι με τη μπάλα. Ο Σερ Τάκης με τεσσάρες, εξάρες, πρωταθλήματα και πορείες, ξέρει τα χούγια του Προέδρου, τα αποδυτήρια του Θρύλου, την ελληνική πραγματικότητα, το καλό πόδι του Πάντου άρα είναι έτοιμος να ξανακάτσει στον (και να ξανααπολυθεί από τον) πάγκο του Θρύλου.

4. Αρσέν Βενγκέρ
Ο Αλσατός παρακάλαγε κάποτε τον Πρόεδρο να του δώσει μια ευκαιρία στο Θρύλο και φαντάζομαι ότι και τώρα να τον πάρει τηλέφωνο ο Χρυσικόπουλος, θα έπαιρνε την πρώτη πτήση της Ιζι Τζετ για Αθήνα. Και στο Λονδίνο που κάθεται τι καταλαβαίνει? Αντε να πάρει 1 πρωτάθλημα στα επόμενα 10 χρόνια με τους τσιφούτηδες τους κανονιέρηδες που πάνε με τους άγγλους Νικλητσιώτηδες και Κατσικογιάννηδες να πάρουν πρωτάθλημα αντί να τα ακουμπήσουνε και να πάρουν 2-3 σοβαρούς παίκτες, ωραίους εντεκαδάτους όπως ο Ζαϊρί. Ετσι όπως πάει θα μείνει μια ζωή ο φούρναρης της Μπαρτσελόνα ("κυρ-Αρσέν, ψήθηκε ο Φάιμπεργκλας ή ακόμα?")

5. Ερνέστο Βαλβέρδε
Κατατρέχεται κι αυτός από τη γνωστή κατάρα όσων έφυγαν από το Θρύλο: όσο κι αν ψάχνει, δε βρίσκει άλλο λιμάνι...όπως και ο Σερ Τάκης, ο Αλμπέρτο Μπιγκό, ο Όλεγκ Προτάσωφ, ο Σρέτσκο Κάτανετς και τόσοι άλλοι, ο Βαλβέρδε δυσκολέυεται να αναπαράγει τις ονειρεμένες στιγμές που έζησε στο Θρύλο με τον Πρόεδρο, τους παικταράδες και τον κόσμο. Το Κίτρινο Υποβρύχιο έχει πιάσει πυθμένα και είναι καιρός για τον Ερνέστο να ζητήσει μια 2η ευκαιρία από τον Πρόεδρο και να έρθει με δικά του έξοδα ως το καλοκαίρι οπότε βλέπουμε.

6. Πέπε Γκουαρντιόλα
Του είχαμε κάνει πρόταση σαν παίκτη και έχω την εντύπωση ότι είναι εξελίξιμος προπονητής. Το μόνο που απομένει να δούμε είναι αν μπορεί να ανταπεξέλθει στην πίεση που ασκεί ο πάγκος του Θρύλου (7-8 ατμόσφαιρες μίνιμουμ) γιατί αυτά με τα κλάματα και τους λυγμούς μετά τον τελικό του Διεκπεραιωτικού Κυπέλλου με προβλημάτισαν λίγο.

7.Μαύρος Πελέ
πιο γνωστός ως Πελέ...

και τέλος,

8. Αναζητείται η τύχη του LRC....

5 σχόλια:

kakia's brother είπε...

Δαγκωτό καραφλοσέρβου - ντάρκο με τεχνικό διευθυντή τον άρη ποϊλα που από μπάλα μόνο ο γεωργαμλής ξέρει παραπάνω στην υφήλιο.

Proistamenos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Lefteris είπε...

Μόλις προσελήφθη από την ομάδα της καρδιάς του, τον Άγιαξ της Ηπείρου, και για αυτό δεν τον βρήκατε και στο ψηφοδέλτιο

Proistamenos είπε...

Αφουγκραζόμενος τη φωνή του θρυλικού λαού (μετάφραση: μετά από συζήτηση με Ημιμάθεια), θεωρώ νο 1 κατάλληλο το δικό μας παιδί, το θρέμμα του Ολυμπιακού, τον Νικόλα Αναστόπουλο. Εξάλλου "γιατί να μην του δοθεί μια ευκαιρία" - μεταφέρω με φωνογραφική ακρίβεια...

kakia's brother είπε...

Άσε που συγκίνησε με τη συμπεριφορά του την Κυριακή... Άγιαξ της Ηπείρου - Τυριά μέσα σε καταρρακτώδη βροχή, με τον Αναστό-Αναστό-Γάμησέ τους το Χριστό να δίνει οδηγίες εκτός πάγκου (αλλά εντός βροχής) επί 90' και το κοστούμι από το γνωστό ιταλικό οίκο ζέγκουα (Ermenegildo Zegna), να 'χει γίνει σύσκατο. Football as it once was, indeed.