Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Μεταγραφές αερολιμένα

Όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, τόσο ο Πρόεδρος όσο και οι πρόεδροι των υπολοίπων ελληνικών φούτμπολ κλαμπς (& παμπς) έχουνε βαθιές τσέπες. Και επειδή το μόνο βαθύτερο από αυτές τις τσέπες, είναι η αγάπή τους για την ομάδα, σε κάθε μεταγραφική περίοδο, ξημεροβραδιάζονται με μία μόνο σκέψη: πώς θα φέρουμε τους παικταράδες που θα κάνουν την ομαδάρά μας πανίσχυρη και θα τη φέρουν στη θέση που ιστορικά της αξίζει?

Έτσι, βγαίνουν τσάρκα στην πιάτσα και κόβουν κατάσταση. Κανένα όνομα δεν είναι υπερβολικά τρανταχτό, κανένα ποσό υπερβολικά μεγάλο, κανένα ταξίδι του "Λου" υπερβολικά μακρινό μπροστά στο στόχο να έρθει ο παιχταράς που θα γκρεμίσει τα τσιμέντα στη Νέα Φιλαδέλφεια και θα γεμίσει το αεροδρόμιο με καπνογόνα/ δακρυγόνα.
Φευ! ούτε οι καλές προθέσεις, ούτε τα ποτάμια ιδρώτα, ούτε οι βαλίτσες με μη αριθμημένα χαρτονομίσματα αρκούν πάντα για να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές των ονείρων των φιλάθλων μας. Μια σειρά από αστάθμητους παράγοντες παρεμβάλλονται στα σχέδια των προέδρων για ποδοσφαιρική κοσμοτρατορία και οι σημαντικότεροι παρατίθενται ακολούθως:

1. Παρέμβαση Ρεάλ/ Μάντσεστερ/ Μπαρτσελόνα

Για λόγους που σχετίζονται μάλλον με την προπαγάνδα της ΟΥΕΦΑ και της ΣΙΑ/Μοσάντ, κάποιες ομαδούλες που χρειάζονται διαιτητική βοήθεια για να κερδίσουν το Θρύλο μας (και τις άλλες ελληνικές υπερομάδες - το Αράουτ είναι υπεράνω οπαδικών κομπλεξισμών - (εκτός του κόμπλεξ ανωτερότητας)) , θεωρούνται "μεγάλες" στην Ευρώπη ή ότι παίζουν σε πιο προηγμένα πρωταθλήματα. Αυτές οι ομαδούλες της πλάκας λοιπόν, που δεν ξέρουν ούτε από καλούς παίκτες ούτε από καλό λάδι και μπερδεύουν τον μπαλαδόρο με τον τσεκαδόρο, έχουν στήσει της εξής μόντα: μόλις κάποιος από το απέρανστο (vast) δίκτυο σκάουτερς που απασχολούνται στις Ελληνικές ομάδες (Νινιάδης, Ευγένιος Γκέραρντ κλπ) βρει έναν παιχταρά, τσουπ! πετάγονται μπροστά και παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα μας, παραμυθιάζοντας τον παίκτη με πέτσινα τσάμπιονς, διεκπεραιωτικά κύπελλα, τυχάρπαστα πρωταθλήματα (Πριμέρα Ντιλιεβιζιόν, Πρέμιερ Λιγκ Αλλαντικών κλπ) και ανύπαρκτα κύπελλα (Κόπα Καμπάνα, Γουόρθνγκτον καπ και άλλες μπύρες) ...απαράδεκτη και καταδικαστέα πρακτική αλλά δυστυχώς πιάνει στους κουτόφραγκους παικταράδες από Αργεντινή και που ούτε για τα συνεχόμενα του Θρύλου ξέρουν, ούτε για την πορεία στο Γουεμπλέι, ούτε για την προσφυγιά, ούτε για το Θρίαμβο της Αρειανάρας επί της Περούτζια τη δεκαετία του 1970, ούτε για όλα τα άλλα ορόσημα της ιστορία της Ελληνικής μπάλας.

2. Κωλοτούμπα της ομάδας για να πάρει περισσότερα φράγκα

Γνωστό και ως "μάθαν ότι πιανόμαστε και πλάκωσαν και οι λιγούρηδες"....έστω ότι μια υπερομάδα μας κάνει μια φανταστική πρόταση για ένα παιχταρά. Τα βρίσκουμε με τους κανίβαλους και τους μανατζαραίους τους, τα συμφωνούμε, ο παικταράς κάνει δηλώσεις στις 19 αθλητικές εφημερίδες της χώρας και τα 12 αθλητικά ραδιόφωνα, φωτογραφίζεται με τα αντίστοιχα κασκόλ και είμαστε με τα Μπικ στο χερι για να υπογράψουμε. Και ξαφνικά! - τσουπ - οι ευρωλιγούρηδες παράγοντες της ομάδας του παιχταρά οσμίζονται τόσο τις απύθμενες τσέπες του Προέδρου όσο και την τεράστια αγάπη του για την ομάδα, τους παιχταράδες και τους σχετικούς συνδυασμούς και πάνε να αρχίσουν τα παζάρια μπας και βγάλουν 2 φραγκάκια παραπάνω. Ουστ ρε λιγούρια! Εϊπαμε εχουμε λεφτά αλλά δεν ίδρωσε να τα βγάλει ο Πρόεδρας για να του φάτε εσείς οι ρακένδυτοι παράγοντες της Αρχεντίνος Σήνιορς και της Μποταφιόγκο! Ελληνες είμαστε και δεν πιανόμαστε εμείς κορόιδα ρε! Γιατί ξέρετε πώς είναι τώρα, είναι να μην τα πάρουμε εμείς και τινάξουμε το ντηλ στον άερα...

3. Άρνηση της συζύγου του παίχταρά να μετακομίσει στην Ελλάδα

Οι σύζυγοι παιχταράδων ανήκουν σε 2 υποκατηγορίες, οι οποίες επηρεάζουν και την κινητικότητα της εργασίας του συζύγου τους αναλόγως:

α) Παπούτσι από τον τόπο του: καπάτσα συντοπίτισσα που τον καβάτζωσε από τα 17, του έκανε το πρώτο είδος καπνιστού, του έκανε και 2-3 κουτσούβελα μέχρι να φτάσουν τα 20 και σιγά μην τον άφηνε τώρα που άρχισε να ρέει το ζεστό χρήμα. Φοβάται να μετακομίσει στην Ελλάδα γιατί από ξένες γλώσσες ξέρει μόνο τις πλακί και η μεγαλύτερη πόλη που είδε ως τώρα ήταν 10 πουέμπλος μαζεμένα σε μια πάμπα...

β) Μοντέλα (ή άλλο αστεράκι του καλλιτεχνικού στερεώματος): ξηγήθηκε τυλιχτική μετά τη διασημότητα, θέλει να παραμείνει σε πρωτεύουσα (ή έστω συμπρωτεύουσα!) της μόδας για να κάνει πιο εύκολα τα ψώνια της, λες και στην Αθήνα, τη Σαλονίκη και τα Γιαννιτσά δεν έχουμε Λουή Μπετόν ή Τζίμυ Τσου ή Τζίμυ εν δε Φις. Αφού και στο Παρίσι να μείνεις, πάλι από το Σαράφη θα ψωνίζεις μωρή πετούγια!


4. Προβλήματα με το φαξ

Το φαξ ή τηλεμοιότυπο είναι μια συσκευή που της βάζεις ένα χαρτί εδώ και το βγάζει στην άλλη άκρη του κόσμου, κάτι δηλαδή σαν το ταχυδρομικό περιστέρι αλλά με σύρμα και χωρίς περιστέρι. Η μόνη γνωστή χρήση του είναι για την αποστολή της πρότασης στην οποία αναγράφεται το υπέρογκο ποσό που δίνουμε, το όνομα του παιχταρά που θέλουμε (με φωτογραφία, μη γίνει κανένα μπέρδεμα όπως τότε με τον Αμποάγκουε) και αν θέλουμε να μας τον τυλίξουν ή όχι (όχι, βλ. σημείο 3). Η αποστολή του φαξ λοιπόν αποτελεί κομβικό σημείο στη μεταγραφή και για αυτό η ημέρα αποστολής του ανακοινώνεται εβδομάδες νωρίτερα ώστε οι αθλητικές εφημερίδες να αναλάβουν την αντίστροφη μέτρηση ("την Πέμπτη φεύγει το φαξ", "αύριο φεύγει το φαξ", "σήμερα φεύγει το φαξ, αν δεν έφυγε αργά χθες το βράδυ".
Δυστυχώς όμως, τα διαβολικά αυτά μηχανήματα φαίνεται ότι χαλάνε εύκολα γιατί ποτέ δεν διάβασαμε σε εφημερίδα ότι "έφυγε το φαξ" ή "το φαξ έβγαλε την βεβαίωση παράδοσης" ή "τους πήραμε τηλέφωνο και όντως το λάβανε το φαξ". Ισως να φταίει ο Χιούλετ, ο Λιούετ και ο Ντιούετ που τα φτιάχνουνε με τον Πάκαρντ, ίσως να μην έχουνε γραμμές φαξ στην Παταγονία και τη Γη του Πυρός
που παίζει ο παιχταράς μας, ίσως να άδειασε ο Δίσκος 3 από χαρτί...όπως και αν έχει, το φαξ είναι ένα εμπόδιο στις μεταγραφές των Προέδρων μας.

5. Μπέρδεμα με μανατζαραίους

Και πάνω που τα βρήκες με το σύλλογο, πάνω που συμφώνησες με τον παίκτη, πάνω που πείστηκε και η σύζυγος και όλα είναι έτοιμα για να γκρεμιστούν τα τσιμέντα στο Ελ Βενιζέλος, τσουπ! σκάνε μύτη 10 περίεργοι και δηλώνουν πως αυτοί εκπροσωπούν στην πραγματικότητα τον παίκτη και ότι πρέπει να συζητηθούν όλα από την αρχή...και μέχρι να καταλάβεις ποιος είναι ποιος, έχουν περάσει 3 μεταγραφικές περίοδοι.

6. Άλλαξε γνώμη ο προπονητής

Κλασσική περίπτωση παρατημένης γκόμενας, ο παλιός προπονητής του παιχταρά που είχε ένα παιχταρά και τον πέταξε, τώρα που είναι με το ένα πόδι στο αεροπλάνο τον θέλει πίσω για να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της (μετάφραση "να μην απολυθώ" ή "να πάρω και εγώ τη μιζούλα μου ρε παιδιά"). Και βάζει λέει βέτο...Ίσα ρε συγκλητικέ που θες και βέτο, άντε να κατουρήσεις στα κόρνερ μπας και τσιμπήσεις κανένα χηνάρι κι άσε τον παιχταρά να ζήσει το μύθο του στην Ελλάδα!

7. Συνεδριάσεις ΔΣ

Επειδή δυστυχώς οι αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης είναι άγνωστες έννοιες για τους ξένους, κάθονται λέει να συζητήσουν τη μεταγραφή στο ΔΣ. Και άντε να συγκληθεί το ΔΣ, άντε να το συζητήσουν, άντε να εκφέρει αντιρρήσεις κάποιος μη εκτελεστικός, άντε ξανά μανά από την αρχή. Κι όλη αυτή την ώρα το ιδιωτικό αεροπλάνο του Προέδρου, περιμένει με αναμμένες μηχανές στον αεροδιάδρομο και καίει καύσιμα! Ε, οπότε τους τραβάς ένα άει σιχτίρ, σιγά μην κάνετε και δημοψήφισμα ρε ζουλού και τους παρατάς σύξυλους...


Βλέπετε λοιπόν ότι από τον Γκεόργκι Χάτζι ώς τον Μπεν Αφλεκ, μια σειρά από μεγάλες μεταγραφές αεροδρομίου/ σταθμού Λαρίσης/ ΚΤΕΛ Κηφισού χάλασαν την τελευταία στιγμή από σατανικές συμπτώσεις, γκαντεμιές και βυζαντινές δολοπλοκίες και ραδιουργίες. Ευτυχώς που οι προέδροι μας δε μασάνε από αναποδιές και για αυτό τόσοι μεγάλοι άσοι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου πέρασαν από την Ελλάδα, και τόσοι ακόμα περιμένουν με τα διαβατήρια στο στόμα.

2 σχόλια:

kakia's brother είπε...

Very consistent, as always. Νομίζω ότι ξέχασες, πάντως, την περίπτωση των "ιατρικών εξετάσεων". Κυρίως εκείνων που κατόπιν δείχουν πρόβλημα στα γόνατα και στη μέση. Γιατί δεν είμαστε να παθαίνουμε καμία χιαστή... Α, και δεν αναφέρεσαι καθόλου στις (τελευταίες) πληροφορίες (οι οποίες συνήθως μεταφέρονται από γνωστό δημοσιογράφο - λέμε, τώρα - υποβολέα) αναφορικά με τον "προβληματικό χαρακτήρα" του παίκτου.

Lefteris είπε...

Very consistent as always is my middle name!
έχεις δίκιο για τα υπόλοιπα αν και εμείς στοον Θρύλο ΔΕΝ κάνουμε ιατρικές εξετάσεις γιατί κανείς μας δε θέλει μια διαγνωση να χαλάσει το κλίμα ευφορίας που δημιουργεί μια μεταγραφή (βλ. περιπτώσεις Ντάνι Γκαρσία Λάρα, Ματ Ντάρμπισιρ). Όύτε με τα παλιόπαιδα τα ατίθασα έχουμε κολλήματα...