Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Euro 2008 - Group A

Για να οργανωνόμαστε λίγο, το μεγάλο αφιέρωμα στο Γιούρο ξεκινάει σήμερα:

Α’ όμιλος

Ελβετία:

Κλασσική περίπτωση «τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι». Αντί να ασχολούνται με τα ρολόγια και τις σοκολάτες, αντί να απολαμβάνουν την ηρεμία τους δίπλα στις λίμνες (χαρακτηριστικά, έχουν παίκτη με όνομα Tranquillo..), αντί να παρακολουθούν απαθείς και ουδέτεροι τις ενδοευρωπαϊκές διενέξεις κρατώντας τα κλειδιά για το βρώμικο χρήμα και τους θησαυρούς που βούτηξαν οι Ναζί όπως ξέρουν να κάνουν, σκέφτηκαν ότι θα ήταν σωστό να αναμιχθούν με τους κάφρους. Μλκία τους και θα το καταλάβουν όταν οι ορδές των βαρβάρων τους ρίξουν στη λίμνη της Γενεύης («Στη λίμνη! Στη λίμνη! Με βαρίδια στα πόδια!»). Πιο γνωστοί παίκτες: ο άμπαλος ο Σεντέρος, ο Φρέι της Μπορούσια και ο Γιακίν, ένα δεκαράκι της φακής.

Τσεχία:

Δεν είναι η ομάδα που ήταν και οι πιο γνωστοί παίκτες της αγωνίζονται τέρμα-άμυνα κοινώς μπακοτέρματα (αυτό βέβαια μπορεί να μην είναι κακό αν σκεφτεί κανείς πώς το πήραμε εμείς). Από τη μέση και μπρος τα πράγματα είναι τόσο χάλια που μέχρι και ο μέγιστος Ρούντολφ Σκάτσελ βρήκε θέση. Στη δε επίθεση, έχουν παίκτη με όνομα Σβέρκος. Στρωμένος, ποτέ δεν πάει χαμένος, θα συμπληρώσω εγώ.

Πορτογαλία:

Καλώς τα παιδιά! Οι γνωστοί πελάτες μας επιστρέφουν για εκδίκηση με όλους τους γνωστούς Μουτζαχεντίν: Νούνο Γκόμες, Κριστιάνο Ρονάλντο, Χέλντερ Πούστιγκα (ναι, οι εμφανίσεις του στην Πανάθα τον έφεραν Ελβετία!) και άλλες νοσοκόμες και προϊσταμένες έρχονται να μας κλάσουν μια μάντρα…
Σοβαρά τώρα, έχουν τεχνίτες στα πλάγια αλλά αν ο Ντέκο είναι νεκροζώντανος δεν θα βρουν ποτέ ρυθμό. Οι τεχνίτες είναι 2 κλοτσιές υπόθεση, ίσα για να τους κοπεί ο βήχας και να πάνε στα αποδυτήρια κλαίγοντας. Για τέρμα νομίζω ότι μετά από προσπάθειες ετών, κατέληξαν στον Τσιμεντόλιθο. Προπονητή έχουν τον μάνατζερ παικτών Φελίπε Σκολάρι που ο γερο-ξεφτίλας ήθελε να μας φορτώσει στο Θρύλο. Ουστ ρε!

Τουρκία:

Ασταθείς αλλά μπορούν άνετα να πάρουν την πρόκριση στον τσαμπουκά: λίγη φωνή, μερικές κλωτσιές και 1-2 παραδοσιακοί ανασκολοπισμοί (στυλ Γεροθόδωρου) θα τους περάσουν άερα στην επόμενη φάση εκτός κι αν κατεβάσουν την ίδια άμυνα μου είδαμε (σιγά που είδαμε, έτσι το λέω…) στα προκριματικά και τους αλαλιάσουν στα γκολ. Στο όνομα των κοινών μας αρχαίων ημών προγόνων, των Σελτζούκων, τους εύχομαι καλή επιτυχία.

1 σχόλιο:

Imimatheia είπε...

Φίλε να προσέχεις τι γράφεις για τους προγόνους μας, και ιδιάιτερα τους αρχαίων ημάς.