Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

A jolly good fellow!

Μεγάλη ικανοποίηση επικτρατεί στις τάξεις της ΕτΣ μετά την επιτυχία του Προέδρου να φέρει στο Λιμάνι τον Ματ Ντέρμπισάιρ, κάνοντας αποδεκτή την εισήγηση της (κατά πλειοψηφία αγγλοσπουδαγμένης) Επιτροπής να ντυθεί επιτέλους στα ερυθρόλευκα ένα γνήσιο τέκνο της Αγγλετέρας, του νησιού που γέννησε το ποδόσφαιρο 2,000 χρόνια μετά την ανακάλυψή του από τους Αρχαίους Ελληνες, την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο που οι Αγγλοσάξονες και οι Φράγκοι ανακάλυπταν το πως ξεφλουδίζονται τα βελανίδια και έφτιαχναν φωλιές από τα περιττώματά τους.
Η ιστορική σημασία της έλευσης του Ντέρμπυσάιρ δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από τη βασίλισσα Ελισάβετ η οποία κάλεσε για τσάι και κουβέντα επί του θέματος το μέλος της ΕτΣ σερ Γ.Ακρίδα, ο οποίος, αν δεν το είχατε καταλάβει από τους τρόπους του, είναι και Δούκας του Ντέρμπυσάιρ. Σύμπτωση; Δεν νομίζουμε!
Αν ωστόσο για τους δημοσιογραφίσκους της πλάκας η έλευση Ντέρμπυσάιρ ήταν κεραυνός στο αίθριο, για το Αράουτ ήταν αναμενόμενη καθώς είχε ήδη πληροφορίες ότι ο ταλαντούχος επιθετικός ήταν στο στόχαστρο της Επιτροπής εδω και καιρό: τον ανακάλυψαν σε περσινό ταξίδι τους στη Γηραιά Αλβιόνα ο Ημιμάθεια με τον Προϊστάμενο του, όταν εν μέσω ενός κυνηγιού αλεπούς βγήκαν κατα λάθος στο γήπεδο που αγωνίζονταν τα δεύτερα της Μπλάκμπερν Ρόβερς.

Ακολούθησε δέυτερο ταξίδι στην Αγγλία για τα μάτια του Ντέρμπυσάιρ: τον Ιούνιο, έτερο μέλος της Επιτροπής, ο lefteris (ο οποίο ίσως να μην είναι το πραγματικό του όνομα!) παρακολούθησε τον Ντέρμπυσάιρ στο Emirates Stadium στο Άρσεναλ. Παραθέτουμε κατ'αποκλειστικότητα αποσπάσματα από το scouting report:
"Ήξερε τους στίχους από το Badlands και το Born to run αλλά τα μπέρδεψε λίγο στο Rosalita. Πάντως αν είχε μπάλα στα πόδια θα μου φαινόταν γρήγορος με τη μπάλα στα πόδια. Επίσης τον είδα να κάνει σνιφ σνιφ οπότε μάλλον μυριζόταν τα γκολ αν και μπορεί να είναι απλώς μυρωδιάς. Πολύ καλός στο encore".

Εκστασιασμένοι από τα προσόντα του Ντέρμπυσάιρ, οι 3 παράγοντες τον πρότειναν στον τότε προπονητή του Ολυμπιακού LRC ο οποίος ναι μεν τον έιχε δει στο Μπλάκμπερν-Λάρισα και του άρεσε αλλά τον απέρριψε όταν έμαθε ότι ο παίκτης μιλά μόνο αγγλικά (και μάλιστα με προφορά) και ζήτησε από τον Πρόεδρο τον Καούνο. Με τη μεταγραφή του Καούνου στον Αστέρα Τρίπολης και την αποπομπή του LRC, ο δρόμος άνοιξε πλέον ώστε ο Ντέρμπυσάιρ να...πιάσει λιμάνι και να σκορπίσει ευφορία στα public houses του Πειραιά στα οποία πλέον θα ακούγεται πιο συχνά το "For he's a jolly good fellow". Cheers old chaps!

3 σχόλια:

Legend's Real Coach είπε...

Δεν κάνει το παλληκάρι. Το καλοκαίρι νησιά στην ψωροκώσταινα και πίσω στο χωριό του για μπυρίτσα.

Πλάκα κάνει ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ για να ξεφτιλίσει τη σερβική απάτη. Μου το είπε χθες, θα τον κρατήσει μεχρι τη φιέστα για να το σηκώσει δεύτερος αυτός (μετά τον Πρόεδρο) και να ξεβρακωθεί ο καραφλοσέρβος.

Imimatheia είπε...

Πολύ σπουδαία είδηση, ευχαριστούμε lefteris. Μόλις τώρα το ανέβασαν και στον Σπορ ΦΜ.

Ανώνυμος είπε...

Θα σας πω την αμαρτία μου. περίμενα το derby με τη ΜΠΑΟΚΑΡΑ για να 'χω άποψη. Κλασική περίπτωση σουσουρέ ψηλά, πέρδε χαμηλά. Συμφωνώ με LRC: δεν κάνει το παλικάρι. Όχι μπυρίτσα, όμως. Δεν είναι βιομηχανικός εργάτης, ούτε ανθρακορύχος. Bacardi breezer καρπουζάκι, από 2 σε κάθε χέρι, ένα ανάμεσα σε αντίχειρα και δείκτη κι ένα ανάμεσα σε δείκτη και μέσο, με προσοχή όταν γυρνάς τα μπουκάλια για να μη τα χύσεις πάνω σου. Όχι ότι το 'χω πάθει. Από ιστορίες που 'χω ακούσει...