Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

GP - Interview with a president


Συνέντευξη από τον George P’andreou:

Το Αράουτ αποδεινύει για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον του για τα κοινά αυτού του τόπου με μια συνέντευξη ποταμό από τον ηγέτη του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, κατα κόσμον , κύριο George P’andreou. Ο Πρόεδρος του PASSOK δέχτηκε να μιλήσει στον συντάκτη του Αράουτ «Ημιμάθεια» για θέματα που δεν αφορούν στην επικρατούσα κατάσταση στην ελληνική κοινωνία ούτε στην ελληνική οικονομία, μα στον αθλητισμό, καθώς όπως όλοι γνωρίζουν ο πρόεδρος είναι μεγάλος σπορτσμαν.

Ημ: Κύριε P’andreou καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά.

G.P. Good Afternoon Mr H and a Happy New Year to all Έλληνες.

Ημ: Όπως είχαμε συμφωνήσει θα μιλήσουμε μόνο σε ότι αφορα τον αθλητισμό. Πότε αρχίσατε να ασχολείστε με τον αθλητισμό?

G.P. Κοιτάξτε, look. Από πολύ μικρός, στο πατρικό μου στο Καστρί είχα επιδωθεί στο περπάτημα. Όπως γνωρίζετε το Καστρί είναι μια σχετικά απομακρυσμένη περιοχή και οι συγκοινωνίες ακόμα και σήμερα δεν καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων της. Πόσο μάλλον πριν τόσα χρόνια. Έτσι αναγκαζόμουν να περπατώ μεγάλες αποστάσεις μέχρι την πιο κοντινη στάση λεωφορείου, καμιά φορά με πολύ αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς η εν λόγω περιοχή συχνά ταλαιπωρείται από ακραία καιρικά φαινόμενα. Μάλιστα, επειδή, όπως προανέφερα οι συγκοινωνίες δεν ήταν καλές, πολύ συχνά έτρεχα, έκανα δηλαδή Jogging για να προλάβω το λεωφορείο καθώς δεν περνούσε πολύ συχνά, κι να το έχανες...you can imagine!!! ?Να συμπληρώσω ότι στην αγάπη μου για το περπάτημα συνέβαλλε και το αχανές περιβάλλον του Κολλεγίου Αθηνών, καθώς οι μετακινήσεις από κτίριο σε κτίριο γινόταν με τα πόδια, και όλοι οι μαθητές αναγκαζόμαστε να περπατάμε πολύ μεγάλες αποστάσεις μέσα από τα δασάκια του σχολείου. Δύσκολα χρόνια, αλλά ομολογώ ότι με σκληραγώγησαν!

Hm. Αντιλαμβάνομαι... Με το ποδόσφαιρο ασχολείστε? Ο πατέρας σας είναι γνωστό ότι ήταν οπαδός του Ολυμπιακού.

G.P. Indeed, indeed. Ο πατέρας καμιά φορά μας πήγαινε στο Καραϊσκάκη, το παλιό βέβαια. Θυμάμαι τα συνθήματα, την ατμόσφαιρα... Ήμαστε μάλιστα παρόντες στην μεγάλη νίκη με την Ζαγκλεμπιέ, με το γνωστό σύνθημα να ακούγεται τότε στο Καραϊσκάκη... «Φλαμένγκο Λέφσκι νίκησες, Σάντος και Ζαγκλεμπιέ...»

Hm: Συναρπαστικό – Fascinating! Από την τωρινή ομάδα ποιος παίχτης σας αρέσει?

G.P. Φυσικά ο Kobe Bryant! Εκπληκτικός παίκτης! Πολύ μεγάλη μεταγραφή!

Hm. Τι εννοείτε? Ο Kobe Bryant παίζει στους Lakers!

G.P. Στο Los Angeles? Θα ορκιζόμουν ότι τον είχα δει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Hm. Μήπως εννοείτε τον Joss Childress? Αυτόν με την αφάνα hair?

G.P. Χα χα, ναι αυτόν! Μπερδεύτηκα, αλλά σκέφτηκα ένα αστείο! Αφάνα hair – funny hair!! Πώς σου φάνηκε?

Hm. Αστείο αντάξιο ενός προέδρου ελληνικού κόμματος!

G.P Ξέρεις, you know, πρέπει να κάνω admit ότι και ο Καραμανλής έχει ωραίο χιούμορ! Και ωραίο στυλ όταν παίζει ποδόσφαιρο!!

Hm. Κι εσείς πάντως με το ποδήλατο και την εν κινήσει επαναφορά της αλυσίδας στη θέση της δημιουργήσατε διάφορα σχόλια εις βάρος σας. Κάποιοι σας κορόιδεψαν...

G.P. Κοιτάξτε, οι κακοήθεις βρίσκουν πάντοτε πάτημα να βάλλουν εναντίον ενός ανθρώπου – μελλοντικού πρωθυπουργού, ειδικότερα όταν αυτός δεν φοβάται να λερώσει τα χέρια του ακόμα και με τα γράσσα από μια αλυσίδα…Δεν αντιλαμβάνονται τον συμβολισμό αυτής της εικόνας.

Hm. Στην Αμερική, όταν σπουδάζατε τι άθλημα παίζατε?

G.P Στην Αμερική έπαιζα American Football και είδωλό μου ήταν ο George Best. Γι αυτό είχα αφήσει και μαλί τότε. Δεν ενέκρινα βέβαια από τότε τις εξωαγωνιστικές του συνήθειες.

Hm… Ομολογώ ότι δεν μπορώ να καταλάβω τον συσχετισμό.

G.P Φυσικά, γι’ αυτό είστε συντάκτης του αράουτ κι εγώ μελλοντικός πρωθυπουργός! Just kidding, huh!

Hm. Thanks for you time George!

G.P It’s been a pleasure.

1 σχόλιο:

Lefteris είπε...

Άλλη μια τεραστια δημοσιογραφική επιτυχία του συντάκτη μας. Χίλια Ραούλ Μπράβο παιχταρά μου!