Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008

Πακέτο

Νέα Υόρκη (Αράουτ) - Πακέτο διάσωσης 52 δις. Δολαρίων ετοιμάζει η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την Santa Group (NYSE: HOHO) η οποία σύμφωνα με κορυφαίους αναλυτές βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας!


Σύμφωνα με το Boomberg το πακέτο, το οποίο έχει εγκριθεί ήδη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και θα συζητηθεί αύριο στη Γερουσία, αποτελείται από 2 τμήματα: το ένα θα είναι μια ένεση ρευστότητας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με το κεφάλαιο κίνησης της Santa Claus ενώ το δεύτερο θα είναι αποτελείται από εισροές μακροπρόθεσμου κεφαλαίου υπό τη μορφή προνομιούχων μετοχών.


Σύμφωνα με πηγές κοντά στο Βόρειο Πόλο, τα προβλήματα στη Santa Claus ξεκίνησαν με την κατάρρευση της Lehman Brothers στην οποία είχε επενδύσει μεγάλο μέρος των κεφαλαίων της εταιρίας ο ιδρυτής και Πρόεδρος του ΔΣ. Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν οι τράπεζες σταμάτησαν να δέχονται τις εγγυητικές επιστολές της εταιρίας με συνέπεια οι Κινέζοι κατασκευαστές παιχνιδιών να σταματήσουν να στέλνουν εμπορεύματα στο Βόρειο Πόλο. Ο κίνδυνος να καταρρεύσει το παγκόσμιο δίκτυο παιχνιδοδιανομής είναι πλέον απτός και οι πληροφορίες έχουν προκαλέσει παγκόσμια οργή στα τρυφερές ηλικίες με συνέπεια την καύση ελάτων σε μεγάλες πρωτεύουσες.

"Έπρεπε να είχαμε κρατήσει το σιδερένιο του Αβραμόπουλου"

Στο μεταξύ οι υπέρμαχοι του σχεδίου διάσωσης ετοιμάζονται για σκληρή μάχη αύριο στη Γερουσία όπου το σχέδιο αναμένεται να αντιμετωπίσει ισχυρές αντιδράσεις από τους Ρεπουμπλικάνους. «Η θεωρία ‘ένα παιχνίδι για κάθε παιδί’ είναι βαθιά κομμουνιστική και κάθε πραγματικός αμερικάνος οφείλει να καταψηφίσει την πρόταση» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία κατά τη μεταφορά του σε Ομοσπονδιακή Φυλακή όπου θα εκτίσει την ποινή του για 13 αδικήματα διαφθοράς. Άλλες πηγές του κόμματος μιλάνε για μοναδική ευκαιρία να καταφέρουν ένα ισχυρό πλήγμα στα ισχυρά συνδικάτα των ξωτικών.

Εν αναμονή της απόφασης της Γερουσίας, το μάνατζμεντ της Santa Claus έχει ξεκινήσει επαφές με ιδιώτες επενδυτές για συμμετοχή σε πιθανή αύξηση κεφαλαίου. Μεγάλη πίεση ασκείται στην Coca Cola Company να αυξήσει το ήδη σημαντικό ποσοστό συμμετοχής της στην Santa Claus ενώ πηγές φέρουν ως υποψήφιο μνηστήρα την ελληνική Achaia Claus με σκοπό να συγχωνευθούν οι 2 εταιρίες σε Achaia Santa Claus.

Εκπρόσωποι της εταιρίας αρνήθηκαν να σχολιάσουν για το ρεπορτάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: