Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες

Το πολυαναμενόμενο (και πολυτραγουδισμένο) ελληνικό πρωτάθλημα επιτέλους βρίσκεται στη σέντρα. Τα αντιλιακά και τα κουβαδάκια μπαίνουν στις ντουλάπες και ο λαός, μετά τα μπάνια του, είναι και πάλι ανυπόμονος να «απολαύσει» την ελληνική ποδοσφαιρκή πανδαισία.

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (31/8/2008)

Αν και ζαβλακομένοι ακόμα από τη θερινή ραστώνη 52.000 ΑΕΚτζηδες συσσωρεύονται στο Ο.Α.Κ.Α γα το πρώτο ντέρμπυ της σεζόν. Ο πολυμετοχικός μετά απο ένα ιστορικό παιχνίδι με 1,38 φάσεις συνολικά παίρνει αγχωμένα την πρώτη του νίκη. Μετά τη λήξη αρχίζουν και οι πρώτες κίτρινες μουρμούρες για ξεπούλημα αφού κατά διαβολική σύμπτωση το μοναδικό γκολ που κρίνει τη συνάντηση προέρχεται από λάθος πάσα του Μπασινά, τσαφ του Κυριακου και λάθος αλλαγή του Δώνη (που έχει βάλει ανεξήγητα τον Ρίμπο 2ο αμυντικό χαφ)

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14/9/2008)

Μετά την εθνική ανάταση από το παιχνίδι της εθνικής μας ομάδας (και ημιεπίσημης αγαπημένης όταν κερδίζει) ήρθε η ώρα για την πρώτη πτηνομαχία στην Τούμπα. Οι Παοκτζήδες ψήνουν, πίνουν τσίπουρα και βραχνιάζουν τις ντουντούκες τους από τo πρωί αλλά τo κίτρινο project δεν σηκώνει 2η ήττα στη σειρά και οι συνταξιούχοι ισπανοί αμυντικοί σπάνια μπορούν να αποτρέψουν το μοιραίο. Μετά το τέλος του αγώνα οι ντουντούκες γίνονται όπλα στα χέρια του ασπρόμαυρου πλήθους-με παντόφλες που κυνηγάει το Ζαγοράκη σε όλη τη Γρ. Λαμπράκη μέχρι Παπάφη.

«Πνίγηκε στα πηγάδια» είναι ο τίτλος του Πρωταθλητή της 15/9/08 («το scodaψε στην Ξάνθη» το βάλαμε πέρσι). Ο Σωκράτης θυμήθηκε τον sir και μετάνιωσε που χάλασε τις σχέσεις του με τον Πανόπουλο για ένα coach που τον έχει αλλάξει ήδη 2 φορές. Είναι όμως πολύ νωρίς ακόμα για να αρχίσει να «πιάνει» ματς και είναι πολύ παλιός για να μην το ξέρει καλά αυτό. Ο Βαλβίδας αφήνει τη δυσαρέσκειά του να φανεί αλλά δηλώνει αισιόδοξος γα τη συνέχεια αφού ο Ολυμπιακός περιμένει εξάλλου...άλλες 4 μεταγραφές.

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (21/9/2008)

Ο πολυμετοχικός ανηφορίζει προς τη Χαριλάου. Ο Σκόρδας κερνάει τον επισκέπτη απο την Αθήνα ένα ξεγυρισμένο πίτα γύρο απ’όλα από το «157» που βρίσκεται μεσοτοιχία με το Κλεανθης Βικελίδης. Έτσι «για να καταλλλάβουν οι χαμουτζήδες που ήθελαν να μου πάρουν τον Bajevic καλοκαιριάτικα».

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (28/9/2008)

Ο Βούκοτιτς Μόμτσιλο (ποιος?) είναι ήδη παρελθόν μετά την 4η σερί ήττα της Λεβαδειάς και ο Νίκος Αλέφαντος είναι ο ιδανικότερος για να διατηρήσει το ενδιαφέρον του ελληνικού λαού προς το ποδόσφαιρο της επαρχιακής πόλης και όχι μόνο προς τα ξακουστά σουβλάκια της.
Κατά τα λοιπά το «ενδιαφέρον» είναι και πάλι στραμένο προς τη νύμφη του Θερμαΐκού όπου οι δύο συν-αιώνιοι κοντράρονται στη Τούμπα. Ο Άρης κάνει περίπατο (με πολλά λάθη από τον "προδότη" Χαλκια) και το αποτέλεσμα είναι η διάσπαση των δυνάμεων των Παοκτζήδων μετά το ματς, αφού οι μισοί δέρνονται ανηλεώς με τον ΣΟΥΠΕΡ 3 ενώ οι άλλοι μισοί κυνηγάνε τους Σαραφο-ζαγοράκηδες στο γνωστό πλέον δρομολόγιο Γρ.Λαμπράκη-Παπάφη.

Στο Παγκρήτιο συμβαίνει αυτό που λέμε «πολύ κακό για το τίποτα» αφού ο δαφνοστεφανωμένος φροντίζει για τη σωστή καλλιέργεια των κόμπλεξ του Τζορβα που μαζεύει 5 φορές τη μπάλα από πίσω του. Έτσι για να τον έχουν έτοιμο εάν ποτέ γίνει μια ακόμα μετοχή από τις πολλές του ΠΑΟ

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5/10/2008)

Ο Νικόλας (ο Αλέφαντος ντε) κάνει όλη την εβδομάδα δηλώσεις (στον ΑΝΤ1 φυσικά) για το πόσα γκολάκια θα φάει εντός του ΟΑΚΑ ο πελάτης, ο πολυμετοχικός, κατά την πρώτη του επίσκεψη ως προπονητής του Λεβαδειακού εκεί. Στη πραγματικότητα όμως δεν ασχολείται καθολου με το ματς. Κάνει και τις 3 αλλαγές του μέχρι το 23’ και κάθεται αναπαυτικά στο βάθος του πάγκου για να απολαύσει ραδιοφωνικά το ντέρμπυ της ομάδας τη καρδιάς του.
Η ΑΕΚ στέκεται καλά αφού δε έχει φάει γκολ μέχρι το 62’. Μάλιστα, ως συνήθως, έχει και 2 δοκάρια (στις 2 μοναδικές όμως φάσεις που έχει απειλήσει). Ο Ντέμης έχει μουλιάσει το κομποσχοίνι από το πολύ το φίλημα ενώ ο Σωκράτης δείχνει απόλυτα σίγουρος αν και δεν έχει κάνει ούτε ένα ΧΟ ΧΟ (λόγω εμφάνισης). Ποντίκης και Ντάρκο καθαρίζουν με ένα πέναλτι και μία κεφαλιά βολίδα αντίστοιχα και ο δικέφαλος χάνει ακόμα μία φορά από υποχρέωση αλλά και...υποχρεωτικά. Μετά τον αγώνα ο Βαλβίδας δηλώνει ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και λέει χαρακτηριστικά: «Κερδίζουμε κι έτσι. Φανταστείτε τι θα γίνει όταν έρθουν οι 4 μεταγραφές που περιμένουμε!!»

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (19/10/2008)

Στη 2η επίκεψή του κατά τον πρωτο γύρο στη Θεσ/νικη, ο πολυμετοχικός κάνει έναν υγιεινότατο περίπατο παίζοντας στην Τούμπα με την εφηβική ομάδα (και το Βύντρα βασικό αφού δε βγαίνει σε κανένα παιχνίδι με εντολή του νέου προέδρου). Τελικό σκορ 0-3 και τα τιμολόγια πληρωμής των Χριστοδουλόπουλου και Μελίσση προωθούνται πλέον προς το πράσινο λογιστήριο για εξόφληση. Καθαρές δουλειές με τα καρντάσια.
Ο Δώνης υποδέχεται τους Βυσσινι στο ΟΑΚΑ και δε σηκώνεται να πανυγηρίσει σε κανένα από τα γκολ των Μπλάνκο και Ράμος. Μετά το πέρας της αναμέτρησης έχει τρυφερό τετ α τετ με τον Πηλαδάκη ο οποίος εν τω μεταξύ βγάζει εξανθήματα στο όνομα Μαρίνος και του κρατάει ανοιχτά τα εισητήρια για το νησί της Αφροδίτης.

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (26/10/2008)

Ημέρα αργίας στη συμπρωτεύσουσα αλλά και πάλι το ενδιαφέρον επικεντρώνεται εκεί. Ο
Σκόρδας δεν δείχνει τον ίδιο ξεσηκωμό για τη επίσκεψη του «μόνιμου πρωταθλητή» Ολυμπιακού στην Παπαναστασιου. Δεπνεί το προηγούμενο βράδυ στο GARCON με Πέτρο Κόκκαλη και Αβρααμ Παπαδόπουλο και πιέζει για το ρευστό της καλοκαιρινής μεταγραφής. Το γεύμα διακόπτεται απότομα αφού διάφοροι με κίτρινες μπλούζες και μαύρα γυαλιά-μύγα μέσα στη νύχτα, με επικεφαλής ένα χοντρό που όλοι αποκαλούν Στρόγγυλλλο, έχουν κολλήσει τα μούτρα τους στη βιτρίνα και κοσμούν με διάφορα επίθετα τον κεντρικό αμυντικό.
Ο Αλέφαντος δεν πάει καν στη Τούμπα αυτή τη φορά για τον αγώνα της «δικής» του ομάδας. Το κλασικό του κοντομανικο τον προδίδει όμως και ο φωτογράφος της Μετροσπορ τον εντοπίζει στα χαμηλά της 4 του Κλ.Βικελίδης.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ και του Θρασύβουλου κάθονται μαζί στις κερκίδες της Φυλής κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους αναμέτρησης. Ανά 2 είναι ξαδέρφια και ρωτάνε ο ένας τον άλλον για τα νέα του καταυλισμού. Στο ημίχρονο ακούγεται Παιτέρης στη διαπασόν από τα μεγαφωνα του γηπέδου (ενώ στον πίνακα προβάλλεται η φάτσα του Τεν Κάτε) και στήνεται γλέντι τρελό. Ο μπαλαμός Χατζηχρήστος αισθάνεται σαν τη μύγα μες στο γάλα και φέυγει πριν το 60 μουρμουρώντας «ε ρε Ντέμης που σας χρειάζεται...».

Μόνο το ψιλόλιγνο παιδί με την έντονη ακμή είχε κάνει ξανά παρέλαση κάποτε με το Γ1 στο σχολείο του. Τώρα εκτός του Δώνη παρέλαση καταφέρνουν να κάνουν και οι ανυποψίαστοι εισαγόμενοι τεντάδες και βαλβίδες.

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (2/11/2008)

Η πιο αδιάφορη αγωνιστική του πρωταθλήματος καταφτάνει μαζί με τα πρώτα ανάματα στα
καλοριφέρ. Οι γηπεδούχοι, έχοντας απαλλαγεί πλέον από το βραχνά των περιττών ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων, επικρατούν εύκολα (εκτός του Ηρακλή που χάνει από το συμπολίτη δικέφαλο). Τώρα που τελειώσαμε με τις παρελάσεις και τα συναφή ήρθε η στιγμή εκείνη του έτους που αναλαμβάνει ο Γιοβάνοβιτς το τιμόνι του γηραιού.

Στην πλατεία ισοφαρίζονται 12 λεπτά πριν τη λήξη από ένα δικό τους παιδί και αυτό καθόλου δεν αρέσει. «Α ρε Σπυρόπουλε τσάμπα σου πληρώναμε τις ντόπες τόσα χρόνια...?»
Η ηρεμία πριν την καταιγίδα...

9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9/11/2008)

Η ΑΕΚ παίζει Σάββατο και έχει ήδη αφήσει 3 πολύτιμους βαθμούς στο ράντσο του Πανόπουλου εκεί στην αφιλόξενη ποδοσφαιρικά Θράκη. Λεπτομέρειες, θα πει κανείς, που θα έπιαναν τόπο εάν αυτό το παιχνίδι της Κυριακής γινόταν για βαθμολογικούς λόγους.
Την παραμονή ο μόνος που κάνει δηλώσεις είναι ο αμύητος ακόμα στο κλίμα Ντουντου που με τα 65 λεπτά συμμετοχής του μέχρι τώρα, έχει προς το παρόν το μεγαλύτερο ratio αμοιβής/χρόνο συμμετοχής που αναφέρεται στο Μεγάλο Βιβλίο του Ποδοσφαίρου του Πανούτσου.
63.000 πρασινοντυμένοι λαγοί με κρυφή λαχτάρα αλλά και έναν υποβόσκον φόβο στριμώχνονται όσο μπορούν κάτω από τη στέγη του Καλατράβα. Από το 2-2 του 2002 έχει να ρίξει τόσο βρόχή σε ντέρμπυ αιωνίων στο ΟΑΚΑ. Μαζί στριμώχνεται και ο Νικόλας (είπαμε ο Αλέφαντος ντε) με την κρυφή ελπίδα να διασυρθεί ο Βαλβιδας και να αναλάβει εκείνος αφιλοκερδώς για πάντα από την επομένη. Οι πράσινοι ξεκινούν δυνατά με τον αέρα που κάνουν μερικές χιλιάδες μετοχές που ανεμίζουν σα βεντάλιες. Γρήγορα, ο δαφνοστεφανομένος παίρνει τον έλεγχο με τον αέρα που δίνουν 11 (ας πούμε) πρωταθλήματα. Οι 8 βραζιλιάνοι που παίζουν συνολικά είναι για να τους παίρνει καλύτερα ο αέρας μακριά από το βρεμένο τερέν της Καλογρέζας.
Στολτίδης, Άντζας, Γκούμας και Καραγκούνης είναι οι μόνοι που γνωρίζουν το τι γίνεται και δίνουν το παραδοσιακό χρωμα στην αναμέτρηση. Στο γερο-Τζόλε γίνεται ανάνηψη στο ημίχρονο και αφού το καρδιογράφημα «βγαίνει καθαρό» μπαίνει για το Β ημίχρονο δίνοντας πνοή στην ομάδα. Οι Πειραώτες είναι καλύτεροι... Του Κάκου όμως.

Στο γυμνό κρανίο του Έλληνα ρέφερι διαγράφεται η αποφασιστικότητά του να γίνει «το παιδί των γιώτ», το «παιδί των πολυμετόχων». Σφυρίζει στο 58’ το πέναλντι που διδάχτηκε το 1996 στη σχολή, από κάποιον εν ενεργεία τότε καθηγητή του,εν ονόματι Στράτο Παπουτσέλη. Οι ερυθρόλευκοι βραχυκυκλώνουν εντελώς αφού σε κανέναν δεν έχει ξανασυμβεί να τον αδικήσει Έλληνας ρεφερί. Το φαινόμενο αντιπετωπίζεται σαν να κατέβηκαν οι εξωγηινοι μεσημέρι 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα. Ο Μάτος κάνει απλά το 2-0 (12 λεπτά αργότερα) επιβεβαιώνοντας τη σύγχηση που έχει μετατρέψει το Θρύλο σε Ερυθρά Θάλασσα.

Ο Πατέρας κρύβει τα χαμόγελα κάτω από το παχύ του μούσι. Μετά το τέλος του αγώνα ο Τζίγγερ σκύβει (πολύ) και αγκαλιάζει σύντομα και κοφτά τον Παύλο που κοιτάει από την άλλη πλευρά. Από τα μεγάφωνα ακούγεται η μεγάλη επιτυχία του, αντικαταστάτη του Γιάννη Βογιατζή, Μιχάλη Χατζηγιάννη «γίναμε κι οι δυο μας ίδιοι μες στο ίδιο μας παιχνίδι». Νέα εποχή μυρίζει στον αέρα.

Δευτέρα πρωί. Ώρα 09.30. Ο Σάββας ανεβαίνει τα σκαλιά της Intracom στη Λαυρίου κρατώντας το μεγάλο μαύρο φάκελο με την εικόνα της ζυγαριάς της Θέμιδος στο εξώφυλλο. Η Στάζι οργάνωνε πάντα άμεσα την απάντησή της…

10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (16/11/2008)

«Όταν μαλώνουν οι Ιπποπόταμοι την πληρώνουν τα βατράχια». Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ παίζει το ρόλο του εξιλαστήριου θύματος κατά την κάθοδό του στο Καραισκάκη. «Καλώς τα τα παιδιά» και 4-0 γράφει τελικά ο φωτεινός πίνακας. Οι γνωστοί (με τις παντόφλες και το χειμώνα πλέον) περιμένουν στα Μάλγαρα την αποστολή να γυρίσει. Κανείς δεν σκέφτηκε το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ο Ζαγόρ κάνει ανακουφισμένος το σταυρό του που έδωσε κάτι παραπάνω και τους επέστρεψε αεροπορικώς.

Στη Λάρισα ο Πηλαδάκης ψάχνει εναγωνίως ΑΤΜ της Marfin για να καταθέσει Κυριακάτικα τα χρήματα, αφού μαζί με το πούλμαν του Παναθηναϊκού από την Αθήνα καταφτάνει και η βαλίτσα με τα λεφτά της μεταγραφής του Κλέιτον. Παλιά παραδοσιακή μαύρη βαλίτσα. Ούτε τραπεζικές πράξεις ούτε επιταγές και σαχλαμάρες. Ο Μαρίνος θυμάται με γλυκεία νοσταλγία τα χρόνια που πέρασε μέσα από τους τοίχους της Παιανίας και το απόγευμα περνάει διασκεδαστικά για την πολυμετοχική ΠΑΕ.

11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (23/11/2008)

ΑΝΕΚ και ΜΙΝΟΑΝ βάζουν λουκέτο για αυτό το Σαβ/κύριακο καθώς οι ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ θέλουν να κατέβουν Κρήτη για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Είναι γνωστό πόσο τα εξαγριώνει η θάλασσα αυτά τα παιδιά. Σκόκο και Λαγός δίνουν δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη με 1-2 στην Ένωση (είχε ισοφαρίσει προς στιγμήν ο Κουνενάκης).
Εύκολο απόγευμα έχει και Ο Ολυμπιακός στο κάποτε δύσβατο Καυταντζόγλειο ενώ στην Τούμπα ΠΑΟΚ και Λάρισα κάνουν τιμητική εορτή πριν από το παιχνίδι για τα 11 χρόνια από το χαμό του Γιώργου Μητσιμπόνα.

12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (30/11/2008)

Ανδρέου Αποστόλου του Πρωτοκλήτου και στην Πάτρα εκτός από δοξολογία γiα τον πολιούχο διεξάγεται και το παιχνίδι Παναθηναϊκός – Αστέρας αφού οι πράσινοι εκτίουν ποινή για κάτι «μικροεπεισόδια» στο ντέρμπυ με τον αιώνιο. Οι Πατρινοί έχουν να δουν μπάλα σχεδόν από την εποχή του Δαβουρλή και κρέμονται σαν τα τσαμπιά στο Παμπελοποννησιακό.
Στη Λεβαδιά, ο Αλέφαντος ανταλλάσει σε ανύποπτη φάση κάποιες φαπίτσες με τον Hetemaij στο περιθώριο της λευκής ισοπαλίας με την ΑΕΚ. «Εγώ ούτε που τον ξέρω αυτόν τον Χεταμέι!! Έκανε κρύο και τον είδα λίγο χλωμό στα μάγουλα» θα δηλώσει λίγο αργότερα σε αθλητικό δικαστή και ΑΝΤ1.
Τέλος, στο Καραϊσκάκη μετά τη λήξη της αναμέτρησης Βεντούρης και Θοδωρίδης δίνουν τα χέρια για την επιστροφή του Χούτου στο λιμάνι. Είναι γεγονός: Η «Πόρσε» είναι και πάλι πίσω για να αντικαταστήσει τον μεγάλο Ντουντου που τα μόνα μάτια που βγάζει είναι τα δικά του (με κάτι Ρωσίδες που ξέρει από τα παλιά)

13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7/12/2008)

Στο ΑΕΚ- Πανθρακικός χρησιμοποιούνται 6 Πομάκοι από την ομάδα της Κομοτηνής. Το τελικό σκορ είναι ένα ξεκούραστο 4-1 για το δικέφαλο αλλά το φύλλο αγώνος βγαίνει φωτοτυπία και αποστέλλεται προς το δικηγορικό γραφείο του Κου Μαντούβαλου για να μπει στο μαύρο φάκελο που κρατούσε λίγες εβδομάδες νωρίτερα ο Θοδωρίδης.

Ο Αλέφαντος κάθεται αμέριμνα στη θέση του Βαλβίδα στον πάγκο των ερυθρόλευκων στην αναμέτρηση της Λεβαδιάς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και δε σηκώνεται όσο και να τον παρακαλάνε. Τελικά, τον αφήνουν να κάτσει εκεί γιατί δείχνει πολύ ευτυχισμένος και δε θέλουν να του τη χαλάσουν. Στο τέλος κάνει και δηλώσεις εξηγώντας τι δεν πήγε καλά και άργησε ο θρύλος να σκοράρει.

Στα πηγάδια ο Πανόπουλος μένει αδιάφορος από την πολυμετοχικότητα του αντιπάλου του και καταφέρνει να του κόψει τους 2 από τους 3 βαθμούς. Όσους ακριβώς χρειαζόταν για να περάσει μόνος πρώτος ο αιώνιος δύο στροφές πριν τη λήξη του Α γύρου.

14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14/12/2008)

Το ΠΟΚ ξεμπερδεύει σχεδόν με τη Θεσ/νικη από τον 1ο κιόλας γύρο. Η ΑΕΚ ανεβαίνει στη Χαριλάου για το Σαββατιάτικο αγώνα με τον Άρη. Τέτοια μπάχαλα έχουν να γίνουν από την εποχή του άτυχου Ξηροκώστα. Το παιχνίδι διακόπτεται προσωρινά και λήγει τελικά κακήν κακώς με ένα στείρο 0-0. Ο Ντέμης βρίσκει αφορμή και πλακώνεται εκ νέου με την Original. Τους υπόσχεται ότι αυτή τη φορά θα ξαναδούν γήπεδο όταν θα παίξει σεντερ φορ στην ΑΕΚ το δισέγγονο του Γεωργέα.

Στη Λάρισα, το κλίμα είναι ηπειρωτικό και ως γνωστόν αφιλόξενο για θερμούς Λατίνους στα μέσα Δεκεμβρίου όσα ισοθερμικά καλτσόν και να βάλουν. Ντούντου, Μπελούτσιδες και Μπραντάου κάθονται αγκαλιασμένοι μέσα στον κύκλο του κέντρου παρακαλώντας για λίγο κονιακάκι. Αντίθετα Φωτάκης, Τσίγκας και ο γερό-Νταμπίζας δείχνουν λίγη παραπάνω ελληνική λεβεντιά και το τελικό 1-0 δείχνει κολακευτικό για τους Πειραιώτες.

15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (21/12/2008)

Τελευταία αγωνιστική για τον Α γύρο και η αγωνία για το τί θα φέρει ο Άγιος Βασίλης των χειμερινών μεταγραφών χτυπάει κόκκινο. Ο δημοφιλής Άγιος με τα ερυθρόλευκα κάνει πολλά ΧΟ ΧΟ ΧΟ φέτος και οι φήμες στο λιμάνι μιλάνε έντονα για «Σέβα». Οι μεγάλοι περνάνε σχετικά εύκολα το τελευταίο απόγευμα αφού παίζουν στις έδρες τους με υποδεέστερους αντιπάλους ή στις έδρες των αντιπάλων με τους οποίους τους συνδέει μία σχέση…franchise (βλ ΟΦΗ-ΠΑΟ).
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις Σέρρες όπου ΠΑΟΚτζηδες και ντόπιοι (ΠΑΟΚτζηδες δεν είναι και αυτοί???) θυμούνται τους ανοικτούς λογαριασμούς που έχουν από το Αυγουστιάτικό «φιλικό» και ανταλλάσουν «θερμές ευχές για τη θεία γέννηση» τουλουμιάζοντας ο ένας τον άλλον.

Η γαλοπούλα βρίσκει τους 2 αιώνιους να μοιράζονται την πρώτη θέση και τους τριφυλλοφόρους να κατακτούν τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα λόγω της μεταξύ τους αναμέτρησης. Κατά πόδας ακολουθεί το «καλπάζον κίτρινο project» οι παίχτες και το επιτελείο του οποίου νιώθουν πολύ άνετα και γαλήνια στην τρίτη θέση για κάποιο λόγο που δεν μπορούν ούτε και οι ίδιοι να εξηγήσουν.
Καλή χρονιά και ευτυχισμένο το σωτήριο 2009.
Τέλος Α γύρου…

4 σχόλια:

Legend's Real Coach είπε...

Αν δεν σε ήξερα θα νόμιζα ότι έχουμε στείλει ανταποκριτή του Αράουτ στη συμπρωτεύουσα. Πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση θα έπρεπε να κυκλοφορήσει σε ένθετο στο Αράουτ Αυγούστου.

Καταγγέλω πάντως τη μετατροπή του αράουτ σε Σπορ του Βορρά και αθλητική εφημερίδα "αντικειμενικών" αναλύσεων.

Ας συνεχίσει το blog μας να προσφέρει ολυμπιακή παιδεία και μόνο.

Imimatheia είπε...

Θα διαφωνήσω με τον ΠΠΟ (Πραγματικός Προπονητής Ολυμπιακού). Όντως το πόνημα αφήνει να διαφανούν κάποιες παραπάνω ¨επαφές¨ με τη νύμφη του Θερμαϊκού, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι πρόκειται για πολύ λεπτομερές δουλειά που εμπίπτει πλήρως στο ¨άγραφο¨ κανονιστικό πλαίσιο περί αρθρογραφίας στο αράουτ.

Ανώνυμος είπε...

Ε, tikats, σ΄εσένανε μιλάω! Ποιος είσαι 'συ φιλαράκι που θα μιλάς για το ΜΠΑΟΚ; Ο ΜΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα και να μη τηνε ποιάνεις στο στόμα σου. Ποιος είσαι 'συ που θα μιλάς για το ΜΠΑΟΚ, δηλαδή; Κάνε με τη χάρη. Κι εσείς οι υπόλοιποι, Επιτροπή των Σοφών και τα ζουζούνια μας κουνιούνται: κάντε τουμπεκί ρε. Άιντε παλιοχαμουτζήδες...

Lefteris είπε...

Χαιρετίζω το ντεμπούτο του tkats με αυτό τομ καζαμία-καρπούζι κομμένο στα 2 (και τα σπόρια στον Πολυετοχικό). Ο άνθρωπος όχι μόνο διαθέτει όρεξη για δουλειά αλλά δίνει και την απαιτούμενη σημασία στη λεπτομέρεια. Προτείνω κατά τη διάρκεια της χρονιάς να αναρτούνται εναλλακτικές διαδρομές για τους φίλους οδηγούς της συμπρωτεύουσας τις ημέρες κατά τις οποίες έχει "κίνηση" στη διαδρομή Λαμπράκη-Παπάφη.