Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

πολιτικές διεργασίες

Αναταραχή και εντάσεις επικρατούν στο εσωτερικό του ΞΩΦΑΛΤΣΑ έπειτα από τη συντριπτική ήττα που υπέστη στις Ευρωεκλογές, όπου δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε τις ψήφους της Κεντρικής Επιτροπής (των Σοφών) αφού πολλά από τα μέλη της προτίμησαν το μπάνιο και το μπανιστήρι από το να εξασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Η απρόσμενη ή αναμενόμενη ήττα έφερε στην επιφάνεια την προαιώνια κόντρα μεταξύ των Ανανεωτικών που επιθυμούν να ανανεώσουν τα διαρκεία τους στο Γεώργιος (Προϊστάμενος, Ημιμάθεια, Πραγματικός Οπαδός του Θρύλου) παρά την πρόσληψη του Γεωργιανοελληνοκύπριου τεχνικού, και του Αριστερού Ρέματος (Χαλανδρίου) που προτιμά το Σάιν.
Οι δύο πλευρές δεν διαφώνησαν τόσο ως προς την έκταση της ήττας (επιπέδου "0-2 σε τελικό κυπέλλου με παίκτη παραπάνω") αλλά ως προς το κατά πόσο αυτή ήταν αναμενόμενη. Οι μεν ανανεωτικοί υποστηρίζουν ότι με βάση την αναγνωσιμότητα του Αράουτ και την πολυσυλλεκτικότητα της κίνησης, 12 ψήφοι ήταν το μίνιμουμ (με 16 το μάξιμουμ) ιδίως μετά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράματος του ΞΩΦΑΛΤΣΑ το οποίο περιλιελάμβανε ίντερ άλια:
- πρόγραμα 100 πρώτων και 100 τελευταίων ημερών (και συνδυαστικό πρόγραμα για πιθανή αλληλοεπικάλυψη περιόδων)
- 12 προτάσεις για την καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης
- 5 ιδέες για το θέμα της λαθρομετανάστευσης
- 8 νουθεσίες για τη δημόσια τάξη
- 6 αξεσουάρ απολύτως απαραίτητα για την παραλία (2009 εντίσιον)
το πρόγραμα δε είχε παρουσιαστεί διεξοδικά (αν και αποσπασματικά) τα τελευταία 3 χρόνια στο Σάιν.

Το δε Αριστερό Ρέμα υποστηρίζει ότι "τι είναι ο Καβούριας, τι ειν' το ζουμί του" και "μετρημένα κουκιά" και έσπευσε να στηλιτεύσει τους "συντρόφους που ονειρέυονται κυβερνητικά πόστα". Οι τόνοι δε ανέβηκαν όταν εκπρόσωπος της Ανανεωτικής πτέρυγας μίλησε απαξιωτικά για το Αριστερό Ρέμα το οποίο κατονόμασε ως "το αριστερό μου @@ίδι".

Η κόντρα αναμένεται να επιλυθεί ή να κορυφωθεί στην επικείμενη συνεδρίαση της ΚΕ του κινήματος/κόμματος/συνομοσπονδίας/μπλοκ όπου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και η μεταγραφή του Αλέκου Αλαβάνου αν τελικά μείνει ελευθερος από τον Σύριζα ή θα γίνει κρούση για άλλο μεγάλο όνομα που θα συσπειρώσει το λαό του Αράουτ.

4 σχόλια:

kakia's brother είπε...

Γιατί όταν το shine ήταν εξουσία (= το μόνο bar/cafe στη Θουκυδίδου) δεν αναζήτησε την επιθετική επέκτασή του σε όλο τον πεζόδρομο; Υπήρξε διεθνής διαγωνισμός για τα κουλουράκια του espresso κι αν όχι πια συμφέροντα του ελληνικού καπιταλισμού και της μεγαλοαστικής τάξης εξυπηρετήθηκαν; Ρωτά/καταγγέλει ο korovessis' brother και ζητάει την παραίτηση της ιστορικής ηγεσίας και του barman (απαράδεκτο mosqito...).

Lefteris είπε...

σύντροφε, οφείλω να σε ενημερώσω ότι το παραμάγαζο του Σάιν έκλεισε, άλλη μια καταφανής νίκη του προοδευτικού κινήματος επί του συντηρητισμού (ποτέ ξανά Σκόρπιονς στον πάνω πεζόδρομο!)

kakia's brother είπε...

Φευ, το ερώτημα για τις απευθείας αναθέσεις των έργων που αφορούν στις προμήθειες "Λέμαργων Ι" (κουλουράκια espresso) και "Λέμαργων ΙΙ" (συνοδευτικά των αλκοολούχων ποτών πατατάκια), παραμένει ως έχει σύντροφε!

Lefteris είπε...

δεν ήταν δική μας υπαιτιότητα! είχαμε προκυρήξει κανονικά διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό και για τα κουλουράκια και για τα πατατάκια. Απλά, οι προσφορές δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές (πατατάκια χωρίς ρίγανη) και οι 12 πρώτοι διαγωνισμοί κυρήχθηκαν άγονοι. Στον 13ο ανακυρήχθηκε προσωρινός μειοδότης αλλά έγιναν προσφυγές από τους άλλους συμμετέχοντες οι οποίες απορρίφθηκαν σε πρωτοβάθμιο επίπεδο αλλά έγιναν δεκτές κατόπιν εφέσεως και τώρα εκκρεμεί η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την παρουσίαση της υπόθεσης στο ΣτΕ η οποία αναβλήθηκε για το 2011 όπότε και θα αποφασιστεί η ημερομηνία εκδίκασης αν και τελικά η υπόθεση μάλλον θα φτάσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το 2017. Επειδή όμως πεινάσαμε εντωμεταξύ, έγινε απευθείας ανάθεση με διοικητική πράξη/ φωτογραφική διάταξη όπως ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία και τα παραθυράκια της.