Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Tsopanos League

Μαγεμένη η Ευρώπη χθες παρακολούθησε το Τσέλσι-Μπάρτσα από τη ΝΕΤ, όχι για να δει το (συπαθητικό μεν, αδιάφορο δε) ματσάκι αλλά για να μυηθεί στα μυστικά της προπονητικής τέχνης και επιστήμης από τον πολυνίκη προπονητή, των πρώτο των πρώτων, τον αυτοκράτορα του Κόουτσαρίσματος, τον πρωτομάστορα των αλλαγών, τον Κάπο ντι τούτι κάπι, τον ανυπέρβλητο, αήτηττο δαφνοστεφανωμένο Τάκη Γκόνια που από τότε που έγινε προπονητής τα μόνα τείχη που έμειναν όρθια ήταν στο κάστρο του Πλαταμώνα αφού όλα τα άλλα, από τα Μακρά Τείχη και το Τοίχος του Βερολίνου μέχρι το The Wall των Ροζ Φλόιντ, τα εριξαν για να περάσει ο θριαμβευτής προπονητής κραδαίνοντας τα τρόποια των επιτυχιών του. Σε πολλές χώρες μάλιστα ανά την υφήλιο που δεν έχουν τηλεόραση, ο αγώνας μεταδόθηκε ραδιοφωνικά από τη ΝΕΤ ενώ σε άλλες το τράνσκριπτ εστάλη με τέλεξ.

Ο Τάκης Γκώνιας λοιπόν ξεμπρόστιασε τον πολύ λίγο Γκουαρντιόλα για το στήσιμο και τις αλλαγές του και πρόγκηξε το Χίντινγκ για τα λάθη του και εξήξησε στο πλατύ κοινό πώς θα το έκανε Αυτός ώστε να καθαρίσει το ματσάκι από νωρίς και μετά να ανάψει το πούρο της νίκης και να ανοίξει τη φιάλη ουίσκυ (κομπλέ) του θριάμβου. Επίσης έκραξε τον Ντάνι Άλβες όχι μόνο για τις σέντρες του αλλά και για την αδυναμία του να συγκρατήσει τα νεύρα του. Προφανώς όταν έχεις κατακτήσει 12 φορές το Τσάμπιονς Λικ με 12 διαφορετικές ομάδες (2 από τις οποίες αγωνιζόντουσαν στη Β κατηγορία ενώ άλλες 3 το πήραν στην πρώτη του εμφάνιση στο θεσμό) αλλά και έχοντας φτάσει στο 12ο Σκαλοπάτι των τεχνικών Ζεν, δικαιούσαι να ομιλείς και για τα 2. Μόνο ο Γκόνιας κι ο ΕλΑρΣί τα κάνουν αυτά...

Θορυβημένοι ήδη οι άνθρωποι της Μπάρτσα έχουν ήδη πάρει το ΝτιΒιντι του αγώνα κα· έχουν βάλει τον άνεργο πλέον μεταφραστή Βαλβέρδε* να το μεταφράσει στα Ισπανικά για να το δώσουν στον άμπαλο τον Πέπε μπας και καταλάβει τι του γίνεται αλλα κι ο Αμπράμοβιτς έχει ζητήσει ραντεβού με τον Τάκαρο αλλά φήμες λένε ότι θα φαέι μεγάλη χυλόπιτα και θα αναγκαστεί να κρατήσει τον γερο-ξεκούτη τον Χίντινγκ.

* μείνετε συντονισμένοι, η ώρα αποφάσεων πλησιάζει και φέτος

ΥΓ. Ναι μωρή Μπάρτσα!

3 σχόλια:

kakia's brother είπε...

Πάλι καλά που δίπλα του είχε τον Curly, son of the sax player, που τα εκλαϊλευε και τα 'κανε κατανοητά και σ' εμάς, το λαουτζίκο. Πάλι καλά να λες...

Lefteris είπε...

Πράγματι, και είμαι ευγνώμων που έχω δουλειά και μπορώ μέσω της καλής μας ΔΕΗ να πληρώνω τα ατναποδοτικά τέλη στην ΕΡΤ ώστε να μπορεί αυτή να αμοίβει τα 2 αυτά μεγαθήρια πλουσιοπάροχα, όπως εξάλλου τους αρμόζει.

Είμαι ευγνώμων επίσης για το Μιουτ.

kakia's brother είπε...

fyi, ανταποδωτικά τέλη ερτ μέσω δεη = 280 εκατ. έουρος περ άνουμ. πού πας χωρίς αγάπη;